Even geduld...

Slapen in een kerk, dat is pas echt bijzonder! Wakker worden naast een orgel, ontbijten in de kerkzaal en eindeloos wegdromen bij de glas-in-lood ramen… Trek eropuit met je geliefde of het hele gezin. Er zijn verschillende kleine en grotere kerken in Nederland waar je van harte welkom bent om te komen logeren in hemelse sferen. 5x bijzonder overnachten in een kerk:

1. Het Westerkerkje

Wat ooit het kleinste kerkje van Nederland was, is tegenwoordig een fijne plek om even aan het dagelijks leven te ontsnappen. Het Westerkerkje staat midden in de Friese natuur, ver weg van het massatoerisme. Het kerkje biedt plaats aan 4 personen en is knus ingericht met gietijzeren radiatoren en een grote eettafel. Je komt hier voor ontspanning, inspiratie en ouderwetse gezelligheid, zonder WiFi en met houtkachel. In de tuin geniet je in alle rust van het weidse uitzicht en de vrijheid van het platteland.

2. Ievers yn fryslân

Op zoek naar een bijzondere plek voor een familiereünie of een weekend weg met vrienden? Kerk ievers yn fryslân is ideaal voor groepen tot 10 personen. Een mooie locatie met onder meer een klokkentoren, orgel en preekstoel. De eetkamer is gevestigd in de kerkzaal, op de eerste verdieping vind je de woonkamer en slapen doe je in de moderne aanbouw. Twee van de vier slaapkamers hebben openslaande deuren die leiden naar de tuin met mooie, oude fruitbomen, meerdere terrassen, een barbecue en schommel.
Een vakantiehuisje in de weide met een kerk op de achtergrond

3. De Kraak van Van Dam

In het Friese dorpje Oosterbierum staat de Kraak van Van Dam, een kerk omgetoverd tot 13-persoons vakantiewoning. De combinatie van authentieke elementen en moderne invloeden is precies goed. Een kerkorgel, preekstoel en kerkbankjes maar ook een biljarttafel, vloerverwarming, televisie en moderne keuken. De groene kerktuin is een heerlijke plek met fruitbomen, terrasjes en schaduwrijke zithoekjes. Geniet van de rust en de ruimte, trek eropuit met de fiets of maak een mooie wandeling.

4. Bijzonder overnachten bij het Kruisherenhotel

Voor een exclusief verblijf met veel luxe en comfort ben je bij het Kruisherenhotel in Maastricht aan het juiste adres. Het designhotel ligt in het centrum van de stad en is gevestigd in een 15e eeuws klooster en de bijbehorende Gotische kerk. Laat je verrassen door het design interieur gecombineerd met authentieke elementen. Elke kamer is voorzien van een uniek kunstwerk en gedicht. In het restaurant, op het terras en in de wijnbar kun je de hele dag door terecht voor culinaire verwennerij, genieten!

Een exclusief designhotel gevestigd in een voormalig klooster met bijbehorende kerk.

5. Nachtje in de Kerk

In het Zeeuwse Vrouwepolder vind je een bijzondere bed and breakfast: een Nachtje in de Kerk. Een voormalige kerk is omgetoverd tot B&B met hippe en luxe kamers. Kies voor de kamer met het bijzondere bad. Je ziet zelf wat ik bedoel!

B&B in een kerk in Vrouwenpolder

Bonustip:

Heb je al eens gehoord van Heilige Nachten? De deuren van verschillende kerken in Nederland worden opengesteld voor een bijzondere overnachting. In grotere kerken wordt er een speciale dometent neergezet, om toch een knus en huiselijk gevoel te creëren. Andere kerken zijn volledig omgebouwd tot vakantiehuis.

Bijzonder overnachten in een kerk





Ontdek ook deze plekjes: