Even geduld...

Een reis op de planning naar de Algarve in Zuid-Portugal? Boek een vlucht, huur een auto, reserveer een van deze bijzondere plekjes en geniet! We hebben de mooiste vakantieadressen voor je op een rij gezet.

De Algarve, een fijne bestemming in Zuid-Europa waar de temperatuur vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar aangenaam is. Het klimaat is niet het enige dat deze streek zo geliefd maakt. De prachtige zandstranden, steile kliffen met mooie baaien, de azuurblauwe oceaan, het heuvelachtige binnenland met schilderachtige dorpjes, de keuken, de Portugese wijnen… Redenen genoeg om een bezoek aan de Algarve te brengen. En dan heb ik het nog niet gehad over de bijzondere plekjes die ik voor je ontdekt heb!

Hoe fijn, je bent er snel. Het is slechts een paar uur vliegen en de vluchten zijn betaalbaar. Zelfs voor een paar dagen, een lang weekend of een midweek is het de moeite waard. Even in een andere wereld; warm, Zuid-Europees en ontspannen. Doen zeg ik! En vergeet niet een auto te huren, die brengt je bij de mooiste stranden, afgelegen baaien en logeerplekken waar je anders nooit komt! Ik tip je graag mijn favoriete vakantieadressen in de Algarve.

1. Algarve Olive Tree Lodge

Hoe stoer en tof: overnachten in een Mercedes schoolbus. Algarve Olive Tree Lodge heeft er twee! Zoek je een bijzonder plekje voor een originele overnachting, dan ben je hier aan het juiste adres. Elke bus is volledig gerenoveerd en biedt plaats aan 6 personen. Het interieur is licht, een beetje Ibiza en lekker zonnig. Airco en wifi zijn aanwezig! Én een zwembad.

Algarve Olive Tree Lodge – Pocinho, 8375-062 São Bartolomeu de Messines. Vanaf € 400,- per week in het laagseizoen.

2. B&B en appartementen Tapada do Gramacho

Verstopt in een vallei bij het historische stadje Silves ligt, midden in een natuurgebied, Tapada do Gramacho. Deze B&B met appartementen biedt voor ieder wat wils. Elke kamer is anders, van vintage tot design, van kleurrijk tot helemaal wit. Liever een appartement huren met je gezin, ook dat kan! Het zwembad zorgt voor de nodige verkoeling op warme zomerdagen. Relaxen en (ont-)moeten doe je in de heerlijke loungehoek.

Tapada do Gramacho – Sítio Tapada do Gramacho, 8400-080 Estômbar. Vanaf € 75,- per kamer per nacht, incl. ontbijt.

Vakantieadres in het binnenland van de Algarve

3. Happy Days Safari Lodge

Bij Happy Days Safari Lodge houdt voor je gevoel de wereld op. In de safaritent heb je alle ruimte voor jezelf. Het privé zwembad, loungebedden, het prachtige uitzicht… een droomplek! Wie op zoek is naar een bijzonder plekje voor twee, hier moet je zijn!

Safaritent met buitendouche in Portugal

Tip: huur een auto

Wil je iets zien en ontdekken van de Algarve, dan is een huurauto onontbeerlijk. De geselecteerde accommodaties zijn alleen per auto te bereiken. Ze liggen in het binnenland, afgelegen aan kleine landweggetjes, in alle rust. Niet alleen voor het bereiken van de bijzondere plekjes is een huurauto noodzakelijk. Wil je de mooiste stranden bezoeken, vis eten in een van de baaien, vanaf de kliffen over de oceaan staren, dan heb je een auto echt nodig.

Lees alle tips voor een vakantie in Portugal





Ontdek ook deze plekjes: