Even geduld...
Stedentrip: Verrassend Valencia
geschreven door
Marleen Brekelmans

Enkele weken geleden vloog ik voor een paar dagen naar Valencia, voor een verblijf bij B&B Valencia Mindfulness Retreat. Ik had van tevoren niet durven dromen dat onze citytrip Valencia zo leuk zou zijn. 

RWVuIHR5cGlzY2ggU3BhYW5zIHN0cmFhdGJlZWxkLg==

Valencia

Valencia is een verrassende stad. Geen wereldstad als Barcelona met tal van beroemde bezienswaardigheden, maar een knusse, gezellige stad met een bijna dorps karakter. Het oude centrum is prachtig. Nauwe straten, mooie pleinen, oude kathedralen, moderne winkels. De historische kern is goed onderhouden en een lust voor het oog. Ga op verkenning, volg je hart en laat je leiden door je gevoel. Je kunt heerlijk dwalen, verdwalen en komt daardoor op de meest bijzondere plekjes van de stad. Alles is op loopafstand in de oude kern. Bezoek de Mercado Central, beklim de toren van de kathedraal, drink een koffie op Plaza de la Virgen en raak onder de indruk van de moderne architectuur van Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Kleine terrasjes en heerlijke hotspots.

'Put down that map and get lost' en vraag de locals naar de hippe hotspots. Door de lokale bevolking te vragen naar de trendy spots van Valencia hadden we niet alleen bijzondere ontmoetingen en leuke gesprekken, maar ook fijne plekjes voor lunch, diner en een geweldige strandtent. 

Hotspots in Valencia

  • Op aanraden van Thijs & Dany van onze B&B zijn we gaan lunchen bij restaurant Secreter. Een restaurantje dat je als toerist nooit zou vinden. Aan de rand van het oude centrum, in een smal straatje en aan de buitenkant weinig aantrekkelijk. Van binnen een eigentijds interieur met leuke verrassingen en een knusse binnenplaats. Midden in de stad een oase van rust. Gerechten om je vingers bij af te likken! Alles vers, biologisch en heel puur! Ik doe het niet vaak, maar we zijn er later nog terug gegaan om nog een keer te genieten.

Restaurant Secreter

  • Op de fiets naar het strand, hoe heerlijk is dat. En dan een plekje ontdekken waar je de hele dag niet meer weggaat. Wat een feest! Tijdens je citytrip Valencia mag een bezoek aan La Mas Bonita echt niet ontbreken. Een hip, licht en zonnig interieur; voor het echte strandgevoel. Luie beach chairs met zicht op zee of loungen in de ommuurde binnentuin. Ondertussen genieten van huisgemaakte taarten, zalige broodjes en frisse salades. Je kunt alles proberen, want eenmaal binnen blijf je de hele dag!

  • Wanneer je kiest voor een stedentrip Valencia, verblijf dan bij B&B Valencia Mindfullness Retreat, in hartje centrum. Bij aankomst wacht je een warm welkom met Cava en lokale lekkernijen. Het ontbijt is uitgebreid, met veel liefde en zorg geserveerd. Van onschatbare waarde zijn de geheime tips, op maat gegeven en onmisbaar voor je stedentrip naar Valencia!
cloud-up-path copy 3 Created with Sketch.
Meer inspiratie
cloud-up-path copy 3 Created with Sketch.