Even geduld...

Omke Jan houdt van het goede leven. Op de kaart van Omke Jan vind je eten zonder fratsen, lekkers van de boeren uit de omgeving. Ook de kamers, ontworpen door Piet Hein Eek, zijn zonder fratsen. Stoer, sober, comfortabel: precies goed!

24 uur bij Omke Jan

Een authentieke Friese stolpboerderij aan het water in Woudsend is omgetoverd tot een hippe herberg, een ontmoetingsplek waar je komt om te genieten. Van eten, drinken, slapen en beleven. En van het Waterland van Friesland. Stap in een bootje voor de deur, vaar over het Slotermeer naar Sloten of juist de andere kant op richting de Fluessen. Na een dag op het water is het terras van Omke Jan de perfecte afsluiter; voor een borrel met lekkers of een knetterlekker diner. Rechtstreeks van de boer zo op je bord. 

De herberg is vernoemd naar Omke Jan, een karakteristieke Fries die graag mensen met elkaar in contact bracht, hield van het goede leven en het iedereen graag naar de zin maakte. In zijn huis werd je onthaald met lekker eten, een sterk verhaal en ongedwongen ontmoetingen. Precies dat waar herberg en ontmoetingsplaats Omke Jan ook nu nog voor staat. Een huiselijke omgeving waar je komt om te genieten, eten (zonder fratsen), slapen en beleven!

Zien, doen, proeven en beleven

24 uur bij Omke Jan is eigenlijk te kort. Het is alleen al heerlijk om hier gewoon te zijn, op het terras aan de waterkant naar de voorbijvarende bootjes te kijken. Aan te schuiven voor lunch en diner… Een borrel drinken bij de haard. De centrale ligging in Friesland maakt ook dat je met gemak een week kunt vullen met uitjes en activiteiten vanuit Omke Jan. Een paar tips voor tijdens je verblijf:

  • Proeven – Geniet op het terras aan de waterkant van het eigen bier: de Blonde fan Omke Jan. Het allerleukste plekje daarvoor? In de loungekussens van de melkboot.
  • Doen – Dwaal door de steegjes en leer meer over de rijke geschiedenis van Woudsend door de 11stegentocht te volgen.
  • Beleven – Wanneer je logeert aan het water moet je ook even het water op: huur een sloep of zeilboot in het dorp en vaar richting Elfstedenstad Sloten.
  • Doen – Huur een fiets in Woudsend en rijd een rondje om het Slotermeer. Via Balk (met Badmeister Keimpke aan het water voor een tussenstop) en langs het schattige Sloten weer terug.
  • Proeven – Rijd naar Mirns, bekend om de kliffen, en zoek een plekje op het terras van Paviljoen ‘t Mar met uitzicht over het IJsselmeer.
  • Zien – Elfstedenstad Sneek met de Waterpoort, het leuke Lokaal 55 en Royaal Belegd.
  • Doen – Huur een bootje bij Rufus aan het water of plof neer op een van de loungebanken aan de waterkant.

Slechts enkele tips voor 24 uur eten, slapen en beleven bij Omke Jan. Wil je meer zien en beleven? Reserveer een plekje in de herberg en laat Jan en Nienke je inspireren met nog veel meer tips!

Alle tips voor Friesland lees je hier