Even geduld...

Wenen… Voor sommigen klinkt het als een saaie, historische stad. Voor mij heeft de hoofdstad van Oostenrijk die associatie totaal niet. Wenen herbergt heel veel gave plekjes en de laatste keer dat ik er was heb ik ook nog eens een bijzonder hotel ontdekt. Een hotel waar – gekscherend – 25 uur in een dag gaan. Dat is dus mooi meegenomen, dat uurtje extra in 25hours Hotel Vienna!

We are all mad here

De oranje letters boven de voordeur met ‘we are all mad here‘ brengen een lach op mijn gezicht. Die grote lach blijft de komende dagen. Niet alleen vanwege die zalige Sachertorte en Wiener Melange in de stad, maar absoluut ook vanwege al die grappige afbeeldingen in 25hours Hotel. Van de gevangenis look in de lift (wat tralies en een spiegel al niet te weeg brengen) tot de muurschildering boven mijn bed en van de bewegwijzering naar de toiletten tot de originele varianten op de ‘do not disturb’ teksten op de deurhangers (bijvoorbeeld: Still dreaming of Fiji of This is MY home now).

Alle hoekjes in het hotel stralen iets gezelligs uit en proberen het gevoel van thuis te creëren. Zo ligt er bijvoorbeeld een olifantenknuffel op mijn bed… er zit wel een kaartje aan dat ik deze voor €35 kan kopen bij de receptie. Gezellig voelt het wel als je alleen in een hotel verblijft en er een olifant op je wacht. Deze olifant is trouwens niet de enige ‘persoon’ in mijn hotelkamer. Achter mijn bed is een muurvullende schildering van vrolijke clowns die op mij neerkijken en goocheltrucs lijken uit te halen. Extra lachwekkend vind ik de teksten op mijn kussensloop ‘Let’s spend the night together’ en ‘almost home’.

Loft met bar

De lift brengt mij naar het dak van het hotel, naar Der Dachboden. Een gezellige loft met bar en groot dakterras. Laat die zon maar schijnen, dan geniet ik hier van homemade cake. Terwijl ik relax op de top van het hotel, valt mijn oog op de Airstream beneden. Op de begane grond is ook nog eens een groot en gezellig terras, met aangrenzende speeltuin (dit maakt het hotel ook nog eens prettig voor kinderen). De specialiteit? Hamburgers! Het heet niet voor niets Hamburger de Ville.

Pareltjes

Een uitgebreid ontbijt met ook weer van die grappige details, zoals wel twintig verschillende blikken met losse thee met namen als Business Trip en Maybe Baby. In de avonduren is 1500 foodmakers the place to be om zalig Italiaans te eten, met een originele 25hours Hotel-twist. Wij gaan echter op zoek naar de pareltjes van de stad. We gaan ondergronds eten bij Albertine Passage Dinner Club waar ik de lekkerste biefstuk ooit eet. De avond wordt in letterlijk hogere sferen afgesloten met een cocktail in Le Loft Bar van het Sofitel, waar we de skyline van Wenen bekijken. Met huurfietsen doorkruisen we de kilometers lange fietspaden van de stad, we gaan shoppen met de Amerikaanse Lucie langs de leukste winkels van Wenen en we kopen samen met Peter onze eigen lunch op de Naschmarkt om daarna samen in de kookstudio te bereiden en op te eten. Ik geniet van deze drie activiteiten, hierdoor leer je de stad op een eigentijdse manier kennen.

Van een stedentrip geniet ik volop. Gelukkig slaapt het bed van 25hours Hotel Vienna zalig, zodat ik weer oplaad voor een nieuwe dag. De sfeer in het hele hotel is relaxt én de ligging is ook nog eens zeer centraal, in het museumkwartier. Het voelt als ‘thuis’! En wat zou ik graag willen dat de dag inderdaad een uur langer duurt, want er valt zoveel te beleven in Wenen.

Lees ook deze tips voor een stedentrip Wenen