Even geduld...

Wie Italië zegt, zegt Toscane. Tenminste, dat geldt voor veel Nederlanders. Deze streek is de bekendste regio van het land, beroemd om het glooiende landschap met cipressen, historische steden als Siena, Florence, San Gimignano en de scheve toren van Pisa. Uiteraard mag je die hoogtepunten tijdens je bezoek aan Toscane niet missen. Wat ons betreft, voeg je daar ook nog onze favorieten aan toe. Deze 3 activiteiten mag je niet missen. Wijn proeven en dineren op een kasteel, toeren per vespa door de glooiende heuvels en uitgebreid lunchen in Volpaia.

1. Toeren per Vespa in Toscane

Doe als de Italianen en ‘scheur’ over de heuvels per Vespa. Een leuke manier om prachtige dorpjes te ontdekken die verspreid liggen over de heuvels. Rij een dorpje in, stop even op het centrale plein voor een caffè en proef de sfeer voordat je over kronkelige landweggetjes weer verder rijdt. Op deze manier kom je langs de leukste plaatsjes, geniet je van de mooiste vergezichten en ervaar je Toscane op z’n Italiaans.

2. Uitgebreid lunchen in Volpaia

Doe als de Italianen en neem de tijd voor de lunch. Niet even snel een ‘bammetje’ tussendoor, maar een uitgebreide lunch met alles erop en eraan. Van antipasti en pasta tot secondo piatto. Als je dan toch in Toscane bent, kies dan een bijzondere locatie voor je lunch: het kasteeldorpje Volpaia, omringd door wijngaarden. Alleen de weg er naar toe is al de moeite waard. Een smalle weg slingert de heuvel op, met links en rechts cipressen en een prachtig uitzicht. Na een laatste bocht sta je ineens midden in het Middeleeuwse dorpje, idyllisch en authentiek. Het dorpje heeft enkele restaurantjes, waarvan Ristorante La Bottega onze favoriet is. Hier zwaait ‘mama’ nog de scepter in de keuken en proef je van gerechten bereid volgens eeuwenoude recepten.

Vino: wijn proeven op een kasteel

Doe als de Italianen en drink wijn! Wil je weten welke wijn? Neem deel aan een wijnproeverij op een traditioneel wijnlandgoed, zoals Castello d’Albola in Chianti, een bekend wijngebied in Toscane. Tijdens een bezoek aan het landgoed proef je niet alleen de lekkerste wijnen, je krijgt ook een rondleiding over het landgoed en leert over de geschiedenis van een van de oudste wijnhuizen. Aansluitend aan de rondleiding en wijnproeverij kun je aanschuiven voor een heerlijk diner in het landhuis. Doen!

Proef Italië, vier het leven!

 

Lees alle tips voor een vakantie in Italië