Even geduld...

Een vakantie in Noord-Ierland maak je extra speciaal door te kiezen voor een bijzondere overnachtingsplek. Wat dacht je van een Bubble Suite, een dome tent of zelfs slapen in een vuurtoren? We selecteerden 3 unieke accommodaties voor je.

1. Bubble Suite bij Finn Lough

In het uiterste westen van Noord-Ierland, gelegen aan Lough Erne, ligt Finn Lough. Er zijn meerdere redenen om een bezoek aan deze bijzondere accommodatie in te plannen tijdens je rondreis door Noord-Ierland. De Bubble Suite is een van de redenen. Slapen met uitzicht op de sterren, hoe romantisch wil je het hebben?! Veel privacy, een stijlvol interieur, een unieke locatie… Ook de B&B kamers zijn prachtig, met luxe badkamer en veel ruimte. Langs de rand van het meer staan 6-persoons vakantiehuizen, eigentijds ingericht met veel licht. Naast de overnachtingsmogelijkheden ga je hier ook naar toe voor het brede scala aan activiteiten. Kanoën op het meer, picknick mee en genieten maar! Wandelen, fietsen, suppen… En na afloop aanschuiven voor een biologisch diner om je vingers bij af te likken.

Een bubble tent met tweepersoons bed, luxe fauteuils en verlichting. In de schemering.

(foto’s: Finn Lough)

2. Dome, Shepherd of yurt bij Tepee Valley

In de heuvels in het binnenland van Noord-Ierland vind je de leuke accommodaties van Tepee Valley Campsite. Niet kamperen, maar glamperen! Comfortabel en met sfeer! Je kunt kiezen (àls je kunt kiezen…) uit een verblijf in de romantische pipowagen, de unieke dome, de ruime yurt of de knusse Shepherd’s hut. Gastvrouw Linda heeft de accommodaties zo mooi ingericht, dat je à la minute verliefd wordt op deze plek!

3. Slapen in een vuurtoren

Overal langs de mooie kust van (Noord-) Ierland liggen vuurtorens, vaak spectaculair op een klif boven de (woeste) oceaan. Op een half uurtje ten noorden van Belfast, aan de Causeway Coastal, ligt Blackhead Lighthouse aan de rand van Belfast Lough. Het uitzicht over zee is ongeëvenaard. Naast de vuurtoren, in het bijgebouw, liggen drie vakantiewoningen, voor 4-7 personen. Een mooie uitvalsbasis voor een wandeling langs de kust of het spectaculaire Gobbins Path.

Een van ’s werelds mooiste vuurtorens ligt in het uiterste noorden van Ierland, Fanad Head. We weken van onze route af om een kijkje te nemen bij deze parel aan de Wild Atlantic Way (deze route sluit mooi aan op de Causeway Coastal route). De ligging van de vuurtoren is spectaculair! Mocht je in de gelegenheid zijn, dan mag een nachtje hier niet ontbreken in je reisprogramma.

Naast deze drie tips biedt Noord-Ierland uiteraard nog meer leuke adressen. Slapen in een spookkasteel bij Ballygally, overnachten op het Game of Thrones landgoed Castle Ward, een huisje op de kliffen bij Ballingtoy (beach cottage) of een nachtje in een traditionele B&B… Let’s go & explore!

Lees alle tips voor een vakantie in Noord-Ierland

Tip: de genoemde accommodaties bereik je het beste per huurauto. We hebben hele goede ervaringen met Sunny Cars.