Even geduld...

Verliefd op Ibiza, wie is dat nu niet? Het Spaanse eiland is enorm populair en de bijzondere plekjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Hier 3 niet te missen tips aan zee en in kleine dorpjes.

1. Drummen met hippies bij Benirras

Je rijdt in het noorden van het eiland, door met pijnbomen bedekte heuvels, via kronkelende paden naar de baai van het strand Benirras. Fijn en gemoedelijk, omringd door rotsen, met een dagelijkse, kleine hippiemarkt. Bij strandtent Elements is het heerlijk toeven. Je kunt zitten op bankjes met plofkussens direct aan het strand, maar er zijn ook mooie houten tafels en stoelen op de veranda en binnen beschikbaar. Fruitsapjes, een verse muntthee met gember of een lekkere latte; met uitzicht op de baai van Benirras en lome lounge muziek op de achtergrond smaakt alles extra goed. Op de menukaart staan vooral pasta’s en salades met lokale, verse ingrediënten. Ook aan een kindermenu is gedacht.

Aanrader: ga hier op zondagavond heen. Benirras is namelijk van oorsprong het strandje van de hippies. Nog altijd komt er elke zondagavond een groepje hippies bij elkaar om de zon tijdens zijn ondergang in zee te begeleiden met drums terwijl iedereen meedanst op het strand. Bijzondere ervaring!

2. Passie voor wonen – La Sardina Loc

Met stip het leukst ingerichte restaurant van het eiland, La Sardina Loca. Het ligt misschien niet op de route (op de kruising bij Cala Vadella naar Cala Carbo in het zuidwesten), maar is zeker het omrijden waard. Ook hier eet en drink je supervers. Voornamelijk lokale ingrediënten worden gebruikt om heerlijke broodjes, salades, sapjes en meer te maken. Ook een ideaal adres voor alleen een kop koffie. Als je houdt van een stoer, basic interieur met veel natuurlijke materialen kun je hier je hart ophalen. Denk aan veel hout, grote lampen van riet, schelpen die verwerkt zijn in de vloer en de kleur turkoois. Je wilt je huis direct een make-over geven voor een 365 dagen op vakantiegevoel. Tijdens de zomer worden de avonden gevuld met live muziek van lokale artiesten.

3. Met liefde – Café The Giri

Café The Giri: een adres in het kleine dorpje San Juan waar alles klopt. Onderdeel van het wereldberoemde The Giri Residence. Een accommodatie die al jaren in de lijst meest mooie hotels ter wereld staat. Voor wie niet de hoofdprijs wil betalen (want daar slapen kost helaas behoorlijk wat), maar wel de sfeer wil ervaren die The Giri zo speciaal maakt is dit een perfect alternatief. Voor ontbijt, lunch en diner kun je hier terecht. Van het vriendelijke, jonge personeel, tot de bloemen op tafel, de styling binnen en buiten, de aanwezige moestuin en de verrukkelijke kaart. Hier word je blij van! In de (binnen)tuin word je omringd door prachtige bomen en planten, alsof je in een tropisch resort zit, maar als het regent is het zeker geen straf om binnen te zitten in het prachtig gerenoveerde, oude pand of in het door glas omringde terras. The Giri heeft een eigen filosofie: eet met de seizoenen mee, koop lokaal je ingrediënten, trakteer al je zintuigen, zaai en oogst je eigen groente, conserveer, wees duurzaam en bereidt alles met liefde.

Lees ook onze andere tips voor Ibiza

Ontdek ook deze plekjes: