Even geduld...

Wereldwijd staat Nederland bekend om de bloeiende bollenvelden; kleurrijk en prachtig om te zien. Beleef deze kleurenpracht vanuit een Bijzonder Plekje. Blijf lekker slapen aan de rand van de bollenvelden om op je gemak te genieten van alle tulpen, narcissen, hyacinten en… Drie tips om te overnachten tussen de bollenvelden.

Tip 1: B&B De Groene Bollenschuur in Hillegom

Toepasselijker kan niet: slapen in een voormalige bollenschuur aan de rand van de bollenvelden. De Groene Bollenschuur is een duurzame bed and breakfast in Hillegom, in het hart van de bollenstreek. Een kleinschalig adres met slechts 5 kamers, die elk uitkijken op de omringende velden. Reserveer je hier een plekje in het voorjaar, dan slaap je ‘op een bed van bloemen‘. Maak een mooie fietstocht door de bollenstreek, bezoek de nabijgelegen Keukenhof en kijk je ogen uit naar de bloemenpracht.

Gemeenschappelijke ruimte in de B&BEen van de slaapkamers van de B&B in Hillegom

Tip 2: Reishuisje by Zee

Naast de wereldberoemde Bollenstreek (rondom Hillegom en Lisse) kun je ook in Noord-Holland eindeloos veel bollenvelden vinden. Kilometers bloeiende tulpenvelden, een lust voor je oog. Temidden van de velden staat Reishuisje by Zee, niet ver van Callantsoog. Het vakantiehuis, voor 10 personen, is trendy ingericht en ligt dicht bij zee en in een zee van bloembollen.

Tip 3: B&B De Cley

In een omgeving die vrij druk kan zijn tijdens de bloeitijd van de bloembollen is een oase van rust om te verblijven een verademing. Daarvoor zit je meer dan goed bij B&B De Cley in Noordwijk. De B&B, gevestigd in een voormalige agrarische schuur, heeft vier comfortabele gastenkamers. Dicht bij duinen, strand, zee en de Bollenstreek. Kies voor een van de vele fietsroutes door de Bollenstreek om het ultieme voorjaarsgevoel te ervaren en kom na een dag ‘thuis’ bij De Cley.

Lounge terras bij de B&B in de Bollenstreekgedekte tafels voor het ontbijt bij de B&B in de Bollenstreek

Nog meer tips voor de Bollenstreek:

Ontdek ook deze plekjes: