Even geduld...

Een stedentrip, naar welke stad dan ook, is voor mij niet compleet zonder culinaire ontdekkingen. Een hip tentje met de lekkerste koffie, een bijzonder foodconcept, huisgemaakte soep naar grootmoeders recept, met liefde gemaakte taart… Ik wil het allemaal proeven en proberen, bij voorkeur in een stylish verantwoorde omgeving. Het oog wil ook wat…

In Leuven kun je je hart ophalen aan lekkers! Niet zomaar lekkernijen, maar unieke producten van meesterbakkers, televisie koks en ballendraaiers. Daarom voor de Leuvensgenieter: 4x Lekker Leuven!

Würst

In Vlaanderen een begrip: televisiekok Jeroen Meus, bekend van het programma Dagelijkse Kost. Aan het Margharetaplein in Leuven, in hartje stad, weet Jeroen in zijn restaurant Würst van een eenvoudige worst een Haute-Dog te maken. ‘Hotdogs become Haute Dogs’; een culinair broodje hotdog. Proeven!

Würst – Margharetaplein 1, 3000 Leuven

(foto’s by Würst)

Balls & Glory

Niet alleen worsten worden bijzonder in Leuven, ook van een ordinaire gehaktbal weten ze in deze stad iets speciaals te maken. Bij het hippe Balls & Glory serveren ze grote gehaktballen met vloeibare vulling. Je hebt de keuze uit 4 handgedraaide ballen (varken, kip of veggie) met een stoemp (stamppot) of salade van het seizoen erbij.  Champignon – truffel, kip – appel, pompoen – geitenkaas… Kom maar op met die ballen!

Balls & Glory – Tiensestraat 31, Leuven

Antoine

Om in het thema ballen te blijven… Loop de deur uit bij Balls & Glory, doe een stap naar links en ga de ballen van Antoine proeven! Chocolatier Patrick Aubrion verkoopt onder de naam Antoine (‘uitvinder’ van de truffel eind 19e eeuw) de lekkerste chocolade-truffelballetjes, in 15 verschillende smaken. Van Bubble truffels tot Tonka truffel. Prachtig verpakt! Een lust voor het oog, een streling voor je tong.

Antoine – Tiensestraat 33, Leuven

Koffie & Staal

De lekkerste koffie van de stad? Die vind je bij Koffie & Staal. Je drinkt er niet alleen goede koffie met een zalig stuk huisgemaakte taart, ze verkopen hier ook juweeltjes. Juweeltjes van meubels (van NoNo) met een stalen constructie als basis en echte juweeltjes, sieraden van Nusj.

Koffie & Staal – Dirk Boutslaan 12, Leuven

(foto’s Koffie en Staal)

Ben je in Leuven, proef dan ook van het bijzondere bier van de Vlaamse hoevebrouwerij Hof ten Dormaal, ze maakte een speciaal Witlof biertje (een van de andere soorten is natuurlijk ook een goed idee).

Meer ontdekken in Leuven?