Even geduld...

5 fijne plekken voor een kop koffie in Utrecht. Lisanne van Bier en Appelsap tipt je haar favorieten.

B&B en koffiespot Cornelis

In een kindvriendelijke wijk van Utrecht vind je Cornelis, je kunt hier slapen in het 1 kamer hotel, een echte aanrader! Of enkel langsgaan voor een kop koffie met lekkere plaatkoek. Voor de kinderen is er een klein speelhoekje, maar ook met z’n tweetjes of voor een zakelijke afspraak kun je hier goed terecht. Bas en Dave hebben in korte tijd een fijne zaak neergezet, die niet meer weg te denken is uit Utrecht.

Cornelis – Maliestraat 16 Utrecht

Broei

Aan de Oosterkade, net buiten de singels, vind je Broei. Bij Broei kun je koffie drinken, lunchen, maar ook worden er daghappen geserveerd of je spreekt er af met vrienden om lekker te borrelen. Aan de wand vind je veel kunstwerkjes die je kunt kopen en er worden geregeld allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een avond vol met woordenkunst. In de zomer is er een fijn terrasje, waar je tot laat zon hebt en ook hier zijn kinderen geen probleem!

Broei – Oosterkade 24 Utrecht

Theeschenkerij de Tuinkamer

In de wijk Oog in Al zit in een oud landhuis in het park sinds kort Theeschenkerij de Tuinkamer. Eigenaresse Karen heeft hier een heerlijk plekje gemaakt waar iedereen welkom is, van jong tot oud. Je drinkt hier uiteraard thee, maar als je daar niet van houdt is er ook lekkere koffie. Daarbij kies je natuurlijk voor een koekje van de Koekfabriek, mensen met een verstandelijke beperking krijgen bij de Koekfabriek een baan en bakken de lekkerste koekjes!

S29mZmllIGJpaiBkZSBUaGVlc2NoZW5rZXJpag==

Theeschenkerij de Tuinkamer – Park Oog in Al 1 Utrecht -> GESLOTEN

An Apple a Day

Sinds november zit An Apple a Day aan de Nachtegaalstraat. Geerte en Annemarie verruilden hun garage aan de Obrechtstraat vol met eerlijke kleding en speelgoed, voor een groter pand en nu kun je er naast shoppen, ook terecht een voor lekkere kop koffie. Terwijl je zelf  even rustig zit, spelen je kinderen aan het speeltafeltje of steppen een rondje door de zaak. Geen zin in rommel bij een kinderfeestje? Ook dan kun je bij An Apple a Day terecht.

An Apple a Day – Nachtegaalstraat 29 Utrecht

Keek

In de Twijnstraat zitten veel leuke shops, traiteurs, cafeetjes en biologische winkels. Een aanrader voor een dagje Utrecht. Een van mijn favorieten voor koffie is Keek. Kunst En Eerlijke Koffie. Aan de wanden inderdaad wisselende exposities, maar in dit leuke zaakje  zit je ook heerlijk voor een kop koffie. Alle taarten worden zelf gemaakt en sinds kort zit een stukje verder, aan de Oudegracht, waar de bakkerij zit, ook een gedeelte waar je taartjes kunt kopen. Het zaakje is niet vreselijk groot, dus vooral leuk als je met vriendinnen gaat shoppen!

Lunchroom Keek & bakkerij  – Twijnstraat 23 Utrecht

(fotografie: Lisanne van Bier en Appelsap)

Meer lezen over Utrecht? Ga op stap met de Time to momo stedengids Utrecht.

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: