Even geduld...

Er zijn van die dagen in de herfst dat het niet meer wil stoppen met regenen. Dagen waarop je je afvraagt hoe je die herfst gaat overleven. Dagen dat het zo somber, grijs en grauw buiten is, dat je bijna een herfstdepressie zou krijgen. Ga niet zitten treuren, zelfs wanneer de regen hard tegen de ramen tikt, is het lekker om eropuit te gaan. We tippen je 5 leuke activiteiten voor als het regent.

1. Ontdek een kasteel

Wist je dat Nederland nog meer dan 1200 kastelen heeft? Er is er dus altijd wel eentje in jouw buurt. Tot de bekendste en mooiste kastelen horen Slot Loevestein, het Muiderslot, Kasteel Doornenburg en Kasteel de Haar. Maar ook de minder bekende kastelen zijn de moeite waard. Bezoek op een regenachtige dag een kasteel in jouw omgeving en laat je fantasie de vrije loop. Je vergeet spontaan dat het buiten de dikke muren echt herfstweer is.

Zoek een kasteel bij jou in de buurt op www.kasteel.nl

2. Kies voor een verwenmoment

Vind je het ook zo lastig om tijd voor jezelf vrij te maken en jezelf te verwennen? De donkere dagen in de herfst zijn perfect om voor jezelf te kiezen. Laat je in de watten leggen in de spa. De Five City Spa in Utrecht is volgens eigenaresse Evelien een ‘next generation spa’; een kleinschalige spa waar je 7 dagen per week 12 uur per dag kunt binnenlopen voor een massage of gezichtsbehandeling. Tijdens de persoonlijke intake mag je al je wensen doorgeven (type muziek, smaak thee, geur olie… ) Echt een verwenmoment voor jezelf.

3. Tijd voor thee & taart

Giert de wind om het huis? Trommel je vrienden en/of vriendinnen op en reserveer een high tea. Uren thee drinken, kletsen en ondertussen genieten van lekkers. Dat klinkt als muziek in je oren, heel wat anders dan het fluiten van de wind. Kies voor een theetuin met theeschenkerij die het hele jaar open is, zoals het gezellige Gebakhuus, in de buurt van Deventer. Mocht het weer opklaren, dan haal je tussendoor een frisse neus. De mooiste wandelingen starten vanaf het Gebakhuus.

4. ‘Pak’ een museum

Je kunt natuurlijk eindeloos in bed blijven liggen en denken ‘wat fijn dat ik nu niet naar buiten hoef’. Of je gaat er juist wel op uit en bezoekt een museum of tentoonstelling waarvan je al heel lang zegt: ‘daar wil ik nog eens naar toe’. Ga ook gewoon eens alleen. Dan heb je alle tijd om stil te staan bij wat jij mooi vindt, om snel te skippen waar je niet blij van wordt of om nog een rondje te doen. Je hoeft voorlopig niet naar buiten, het regent nog pijpenstelen.

www.museumgidsnederland.nl

5. Stamp met je voeten

Ben je niet bang voor een beetje water en natte voeten? Trotseer regen en wind en ga wel naar buiten. Uitwaaien op het strand en thuiskomen met het zand tot achter je oren. Een boswandeling maken en in de plassen stampen. Snuif de zilte zeelucht op, ruik de geur van het natte bos; je lamlendige ‘ik-hang-alleen-maar-binnen-gevoel’ verdwijnt direct. En zeg nu eerlijk, een kop warme chocolademelk smaakt toch veel lekkerder nadat je je natte pak hebt uitgetrokken?

Lees ook deze wandelen-met-warme-choco-tips

Bruine herfstbladeren met regendruppels erop

Ben je echt niet naar buiten te krijgen? 3 tips voor een dagje binnen:

  • Pak die zak kastanjes die je al eerder in het bos verzamelde en ga ouderwets zitten knutselen.
  • Haal ‘mens-erger-je-niet’ uit de kast
  • Uithollen maar die pompoen en maak er soep van