Even geduld...

Geen vakantieplannen? Reizen kun je ook vanuit je luie stoel. Met deze 5 inspirerende travelblogs droom je binnen een mum van tijd weg naar tropische oorden, hippe hotels en inspirerende steden. Ver weg en dichtbij. Notitieboekje paraat, zodat je alle fijne tips en ideeën kunt verzamelen.

Waanzinnige huwelijksreis

Toen de Amerikaanse Julia en Yuriy een paar jaar geleden in het huwelijksbootje stapten hadden ze een speciaal verzoek voor hun gasten: sponsor alsjeblieft onze wereldreis. Hierdoor konden ze 6 maanden lang op huwelijksreis en bezochten ze 16 landen. Gelukkig besloten ze de thuisblijvers via hun blog Mr & Mrs Globetrot op de hoogte te houden. Het is één groot, schitterend vakantieplakboek. Het koppel werkt als fotograaf (reist nog steeds zo vaak ze kunnen) en maakt beelden waar je je vingers bij aflikt. Je blijft maar doorklikken.

Op ontdekkingsreis

Als je ouders je vernoemen naar een stad kan het bijna niet anders dan dat je reislustig wordt. Dan geldt zeker voor de stoere, Canadese Seattle. Op haar 17e pakte ze haar spullen en vertrok naar Italië. Inmiddels is ze 26, vliegt de hele wereld over en deelt al haar avonturen op Seattle’s Travels. Ze is overal voor in en test alles. Van hostels tot dure resorts en van campings tot lodges, voornamelijk in Europa.

Met een lach en een traan

Reisreportages die raken. Dat is waar het Hollandse duo achter Nomad & Villager (een fotografe en een journaliste) voor staat. En dat doen ze goed. Met een flinke dosis humor, maar indien nodig ook met bittere ernst, delen ze onalledaagse reisverhalen op Nomad & Villager. Van de ijsvlaktes van Chili tot het Caribische Jamaica, maar ook Europese bestemmingen komen ruimschoots aan bod in tekst en beeld.

De stad van de liefde

De Zweedse blogger Carin verhuisde voor vier maanden naar Parijs en vond het leuk dat avontuur te delen. Ze startte daarom het blog Paris in four months. Haar blog werd zo’n hit dat ze er nooit meer mee is gestopt. Ze is inmiddels weer een keer terug naar Zweden gegaan, maar haar liefde voor Parijs was té sterk. Nu woont ze weer in deze eindeloos inspirerende stad en wat haar betreft voorgoed. Op haar blog deelt ze vooral mooie plekken en bijzondere adressen in Parijs, maar ook andere reizen die ze maakt worden gedeeld. Ze is fotograaf, dus oogsnoep gegarandeerd. Haar Instagram account is al even fantastisch.

Eindeloze roadtrip

De Amerikaanse Herman en Argentijnse Candelaria denken in dromen en voeren deze graag uit. Ze wilden de wereld zien en daar niet mee wachten. De afgelopen 13 jaar leefden ze in een 85-jarige(!) auto waarmee ze niet alleen compleet Amerika doorkruisten, maar ook Azië, Australië én Afrika. Ze hebben meer dan 40 landen bezocht en kregen onderweg 4 kinderen in 4 verschillende landen. Deze haast ondenkbare roadtrip die je de adem beneemt kun je volgen op Tres Americas. Ze brachten ook een boek uit “Spark Your Dream.”

Ga jij wel eens op reis vanuit je luie stoel? Waar brengt de reis jou? Waar kijk je graag voor inspiratie?