Even geduld...

Nieuw, hip en hot in Gent! Een bezoek aan Gent was altijd al een goed idee, met deze nieuwe hotspots in town plan je gelijk een dag vrij om naar de stad te gaan. Doen zeggen wij, de foodhallen wachten op je. Dit wil je zien…

Eindelijk: foodhallen in Gent!

Na Barcelona, Kopenhagen en Rotterdam, heeft Gent nu ook foodhallen! De Holy Food Market, ondergebracht in de historische Baudelo-abdij in het centrum, pakt uit met twaalf foodstands. Er wordt vooral gewerkt met lokale, kwalitatieve producten. Hou de website in het oog want eind dit jaar wordt de opening voorzien!

www.holyfoodmarket.be, Ottogracht 1, Gent

Wat is Watt?

Watt is een nieuw, very cool, project aan de voormalige Elektrion-site in Gent. Het kantorengebouw werd omgetoverd tot een nieuw totaalconcept met een cocktailbar, plantenwinkel, interieurshop, galerie en rooftop appartement vol design, ideaal voor weekendjes weg. De droomstek is maar liefst 270m² groot en heeft vier slaapkamers. Vriendenweekendje, anyone? Je kunt het huren via Airbnb, maar snel reserveren is de boodschap want de loft is zéér gegeerd!

www.watt.gent, Nieuwe Wandeling 62, Gent

Helen B

Schattige winkel met porselein, interieuraccessoires, kaartjes, juwelen… Alles wat je hier vindt, is uniek en very stylish. Naast haar eigen werk, scoor je er ook handwerk van bevriende ontwerpers, ofte creaties met een verhaal. Wij vinden de baseline van deze shop ‘Kleine dingen kunnen groots zijn’ alvast geweldig.

PS. Zelf aan het werk? Check de workshops op de website!

www.helenb.be, Bij Sint-Jacobs 6-7, Gent

Jackie-Jane

Pop-up store van Nanouk De Cauwer, die nog maar net haar pop-up in Knokke sloot. What’s in a name? Jackie-Jane verwijst naar Jackie Kennedy en Jane Berkin, twee iconen die Nanouk ontzettend inspirerend vindt. Op de menu staan food en fashion: het juwelenlabel Twenty One Twelve, lekkers van healthy food chef Elisa Kookt en stationery van Mofelito Paperito.

Predikherenlei 13, Gent


(foto's: #anthonyboelaertphotography)

The Pharmacy Experimental

Pop-up (tot eind december) met een heerlijke ligging in een klein kamertje op het tweede verdieping van Jackie-Jane.  Lees: een uberchique herenhuis, de voormalige woning van Hugo Claus. Reserveren kun je hier niet en er kunnen maar 22 personen binnen, dus fingers crossed dat je er binnen geraakt!

www.the-pharmacy.be, Predikherenlei 13, Gent

Een bezoek aan deze mooie en lekkere hotspots combineren met een overnachting? Slaap bij GREAT, een toffe locatie in de stad!