Even geduld...

Winter op komst? Koude neuzen, rode handen en wangen…. heerlijk! Trek eropuit, maak een flinke wandeling in de kou en warm je daarna op bij een haardvuur met een goede koffie of warme choco. We tippen je een paar van onze winterwandeling-met-warme-choco favorieten.

Winter Lodge Noordwijk aan Zee

Uitwaaien aan zee, dat is fijn in elk seizoen. Een goede warme jas aan, sjaal om, muts op en lopen maar tegen de snijdend koude wind in. Hoewel je je af en toe afvraagt wat je aan het doen bent, weet je dat een warme beloning wacht: een bezoekje aan de Winterlodge. Met een warme choco, glühwein of dampende kop soep kruip je bij een van de vuurtjes. Zalig! 

Geen zin om naar huis te gaan? Boek een weekendje bij Boutique Hotel Vesper, aan de overkant op de boulevard. Pure verwennerij!

Winter Lodge – Kon. Astrid Boulevard 105, Noordwijk 

Villa Heidetuin Bergen op Zoom

Aan de rand van Bergen op Zoom ligt Villa Heidetuin, waar het zomer en winter genieten is in de brasserie, op de veranda en op het terras. Pal naast de villa ligt landgoed Lievensberg met een grote parkachtige tuin met beukenlanen, bos en heide. Na een boswandeling warm je je bij de Villa weer op. Iedere 2e zondag van de wintermaanden december t/m maart staan de BBQ’s aan van half drie tot vijf uur!

Villa Heidetuin – Balsedreef 4, Bergen op Zoom

Boshuis Venkraai Oisterwijk

Alle wegen leiden naar…. Midden in de Oisterwijkse bossen ligt het idyllische Boshuis Venkraai, op een kruising van fiets-, wandel- en ruiterroutes. Onderbreek je wandeling voor een bezoek aan dit authentieke boscafé met terras, waar de haard brandt. Zoek een plekje en smul van snert, apfelstrudel en glühwein voordat je weer verder wandelt, fietst…

Boshuis Venkraai – Bosweg 162, Oisterwijk

Herberg de Smidse in Epen

Een echte pleisterplaats en bekend tot ver in de omgeving: (het terras van) Herberg de Smidse in het Zuid-Limburgse Epen. Dit plekje heb je niet voor jou alleen. Wanneer je na een wandeling door het Heuvelland of langs de Geul neerstrijkt bij de Smidse is het altijd druk en gezellig. 's Zomers op het terras, 's winters in het cafe uit grootmoeders tijd. Proef de lekkerste Limburgse vlaai (met een Perzisch tapijtje als decor)! Wandelschoenen zijn hier nog net niet verplicht….

Hotel Herberg de Smidse – Molenweg 9, Epen

De Duivelsberg Berg en Dal

Wandelen op de grens met Duitsland, stijgen en dalen, door bos en langs weilanden. Variatie gegarandeerd wanneer je gaat lopen vanaf Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal. Met een pannenkoek of poffertjes in het vooruitzicht wandelen de kinderen net een stapje harder en verder. Ga mee over Berg & Dal, zet stiekem een voet in Duitsland en proef de pannenkoeken in dit Oud-Hollandse pannenkoekenhuis.

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg – Duivelsberg 1, Berg en Dal

Wat is jouw favoriete winterwandeling met warme choco na afloop?