Even geduld...

Denk jij wel eens aan een vakantie in het noorden van Italië? Daar waar Italianen soms Duits spreken, de natuur adembenemend mooi is en je heerlijk kunt eten? Dan is deze lijst met 7 hotspots in Zuid-Tirol voor jou! Ik verloor mijn hart vooral aan het mooie Merano, maar ontdekte ook een bijzonder plekje in zowel Bolzano als Caldaro.

Bolzano

1. Vinzig
Dit wijnbarretje aan het einde van de Guntschnapromenade in Bolzano is een echte insiderstip. Hier geniet je van lokaal gemaakte wijn met een borrelplankje en een taartje na. Buiten staan een paar tafeltjes en kijk je uit over Bolzano, met slecht weer zoek je een plekje binnen. Het makkelijkst loop je naar Vinzig vanuit de stad, via de hierboven genoemde promenade. Een klim bergopwaarts van ruim een half uur, maar na een wijntje of twee loop je zo weer naar beneden! Niet elke dag en elk seizoen open, dus check de website voordat je gaat.

Vinzig – Glaningerweg 13 Bolzano

Merano

2. Küchelberg panorama-stoeltjeslift
In Merano, na Bolzano de grootste stad in Zuid-Tirol, heerst het hele jaar door een prettig klimaat. Dat komt doordat de warme wind uit het zuiden vrij spel heeft en de bergen de koude wind uit het noorden tegenhouden. Om een goed beeld te krijgen van deze groene stad ga je met de Küchelberg panorama-stoeltjeslift omhoog! Boven kun je op je gemak koffie drinken en van het uitzicht genieten.

Opstappen op Via Galileo Galilei in het centrum van Merano

3. De Tappeinerweg
Nadat je Merano vanuit de hoogte hebt bewonderd is het leuk om de Tappeinerweg te bewandelen. Een prachtige promenade van ongeveer 4 kilometer die tegen de hellingen van de Küchelberg aan ligt. Volgens sommigen één van de mooiste promenades van Europa. Onderweg kom je verschillende restaurantjes en cafeetjes tegen.

4. Café Elisabeth
Bij Café Elisabeth zit je goed voor een lekkere salade met een Hugo cocktail. Elisabeth is een verwijzing naar de beroemde Oostenrijkse keizerin Sissi, die back in the days graag in Merano kwam om te wellnessen. Dat kan nu nog steeds trouwens bij de thermen in Merano.

Cafe-elisabeth – Passeggiata Estate 2, Merano

5. 357 Pizza and Food
Chef-kok en eigenaar Fenoglio Andrea van Michelinster restaurant Sissi runt ook 357 Pizza and Food. Verwacht hier heerlijke pizza’s en veel locals in een kleurrijk restaurant.

357 Pizza and Food – Via Plankenstein 3 Merano

6. Hotel Ottmanngut
Zoek je een mooie plek om te logeren in Merano, ga dan naar dit familiehotel. De inrichting is karakteristiek en een tikkeltje vintage en de tuin een pláátje! Let op, niet teveel omhoog kijken naar al die palmbomen maar check waar je loopt. Schildpad Max is na 7 jaar (zolang duurde de renovatie van dit hotel) weer terug op zijn oude stek en schuifelt gezellig rond. Ook als je hier niet logeert, mag je komen ontbijten of koffie drinken! Aanrader als overnachten wellicht iets te prijzig is.

Ottmanngut – G. Verdistraße 18 Merano

Caldaro

7. Das Wanda in Caldaro
Hou je van modern en stijlvol, dan is dit adult-only hotel iets voor jou! De 12 suites zijn stuk voor stuk prachtig! Het hotel heeft een binnen- en buitenzwembad, ontbijt to-die-for (etagère met véél lekkers) en ontzettend vriendelijk personeel. Vanuit Das Wanda kun je naar dorpje Caldaro wandelen. Daar vind je onder andere boutiquecafé La Nonnaglück waar ik eerder over schreef.

Das Wanda.com – Garnellen 18, Caldaro

Wat handig is om te weten:

Afstand: Vanaf Utrecht is het ongeveer 1000 kilometer naar Bolzano, de hoofdstad van Zuid-Tirol. Je kunt ook vliegen op Venetië, Verona of Innsbruck en vanaf daar een auto huren.
Ontspanning: Onder de noemer ‘South Tyrol balance activity’ worden er op verschillen plekken in Zuid-Tirol allerlei leuke ontspanningsactiviteiten georganiseerd.
Tuinen: Ook heel ontspannend is een wandeling door de bijzondere tuinen van Erlebnis Kränzelhof. Daarna kun je bij de Vinothek een wijnproeverij doen.
Meer informatie: Bezoek de officiële Nederlandse website over Zuid-Tirol.