Even geduld...

Verspreid over ons land vind je de mooiste huisjes in het bos. Heerlijk voor een paar dagen weg in de natuur. Wandelen vanaf de voordeur, uren speelplezier voor je kinderen, genieten van de rust die de natuur je biedt. We tippen je de 15 mooiste huisjes in het bos. Ontdek snel de mooiste boshuisjes.

Huisjes in het bos huren? Een goed idee in elk seizoen

In de lente wanneer de natuur ontluikt en alles langzaam groen wordt, besef je hoe bijzonder onze natuur is. ‘s Zomers wanneer het bos je verkoeling biedt, is het heerlijk vertoeven onder het bladerdak. In de herfst wanneer je ‘s ochtends de herfst in de lucht ruikt, de eerst dauw zichtbaar is en de zon laag door de bomen verschijnt, dan wil je in het bos zijn! Met gekleurde bladeren boven je en knisperende bladeren onder je. Of tijdens de wintermaanden, wanneer je na een frisse boswandeling bij de haard kruipt. Deze huisjes in het bos zijn in elk seizoen heerlijk.

Bekijk ook deze huisjes voor de herfst

Een wandelpad onder de gekleurde bomen en een paard in de wei

Tip 1. Buitenhuisje Berg en Dal

In de bossen van het heuvelachtige Berg en Dal ligt dit Buitenhuisje. Een luxe vakantiehuisje voor maximaal drie personen. Je trouwe viervoeter mag mee! Vanuit huis kijk je uit op een beukenlaan met machtige bomen, stel je die eens voor in de herfst. Wandelingen starten direct voor de deur. Over de heuvels naar Groesbeek, richting Duitsland of naar de Ooijpolder. Het landschap is indrukwekkend en gevarieerd. Ook als je geen zin hebt om eropuit te gaan, vind je hier een heerlijke huisje in het groen, om lekker niets te doen.

Buitenhuisje Berg en Dal – Zevenheuvelenweg 61, Berg en Dal

Een huisje in het bos, met ligstoelen in het gras voor de openslaande deuren.

Tip 2. Slapen op de Heide

Een wit idyllisch huisje in het bos. Aan de rand van vennen en heide. Het charmante huisje met rood-met-witte luiken heeft plek voor 5. De houtkachel biedt gezelligheid en warmte op koude dagen. Op mooie dagen is het zo fijn buiten te zijn. Maak voor het ontbijt een wandeling over De Strijbeekse Heide, ga met een boek zitten mijmeren aan een ven, zie de ochtendnevel langzaam optrekken…

Slapen op de Heide – Bergweg 1, Strijbeek

Een idyllisch wit huisje in het bos.

Tip 3. Huisjes in het bos in Friesland

In het Friese Appelscha liggen twee geweldige huisjes in het bos: Boshuis Nij Hildenberg en Boshuis Friesche Duin. Zwarte houten huizen met een Scandinavisch interieur. Vakantiehuizen waar je eenmaal binnen moeilijk weer buiten komt, zo fijn! Een houtkachel, gezellige zithoek, kaarsen, licht en zonnig ingericht, grote ramen en bij Boshuis Friesche Duin openslaande tuindeuren. Uitkijkend op het groen, wakker worden met kwetterende vogels. Beiden met plaats voor 8 personen.

En dan de omgeving… je wandelt en fietst vanuit huis in enkele minuten naar Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar zandduinen, heidevelden en bossen elkaar afwisselen.

Boshuis Friesland – Schapendrift, Appelscha

Boshuis in Friesland met een Scandinavisch interieur: grijze banken, een betonnen vloer, witten muren, stoere houten balken en een witte keuken.

Een zwart houten boshuis in de bossen van Appelscha.

Tip 4. Huisje van Hout in Drenthe

Aan de rand van het Drentse Norg ligt verscholen tussen de bomen het Huisje van Hout. Een knus 4-persoons vakantiehuisje waar je je terug trekt met goed gezelschap en een stapel boeken. Zo’n huisje waar het heerlijk is om een paar dagen onder te duiken. Met een kop thee bij de kachel. Waar je ontwaakt met ritselende bladeren en kwetterende vogels. Het is een plek waar je geniet van rust en stilte, waar je op pad gaat, het bos ontdekt, op de houten tuinset geniet van de herfstzon en waar je languit op de loungebank ploft met een goed boek. Lekker luieren en samen zijn. Waar even helemaal niets hoeft…

Huisje van Hout – Oosterduinen B, Norg

Ochtendlicht door de bomen, met nevel en een vogelhuisje in de boom

Tip 5. Vakantiehuisjes Dennenoord in Twente

Op een mooie locatie in Twente ligt een klein vakantiepark met zeven houten huisjes: Erve Dennenoord. De inrichting is romantisch, sfeervol en knus; perfect voor de herfst! De huisjes zijn geschikt voor 2 tot 6 personen en je hond mag ook mee. Na een mooie wandeling in de omgeving met beekdalen, bossen en landerijen is het hier heerlijk thuiskomen. Nog even buiten zitten of lekker warm naar binnen? Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan theehuis Dennenoord voor thee met een taartje.

Erve Dennenoord – Vasserweg 37, Nutter

Knus houten vakantiehuis in Twente

Tip 6. Het Raatshuisje vlakbij Breda

Zoek je een fijn plekje voor tijd met z’n tweeën? Het Raatshuisje, een schattig buitenhuisje vlakbij de Brabantse stad Breda, is te huur als romantische suite. Comfortabel en luxe, met een hip interieur. ’s Morgens word je verwend met een heerlijk ontbijt en de rest van de dag doe je waar je zin in hebt. Stap op de fiets of maak een wandeling door het bos en langs rivier de Mark. Of blijf lekker thuis en geniet samen van het fijne huisje en het heerlijke buitenleven in de tuin met uitzicht op de paarden, schapen en fruitbomen.

Het Raatshuisje – Strijbeekseweg 21b, Ulvenhout

Een hotel suite in het weiland.

Tip 7. Huisje onder de Bos

Huisje onder de bos is een idyllisch huisje in het bos voor 4 personen, gelegen aan de rand van Hulshorst. Het houten huis is omgetoverd tot een sfeervol vakantieadres met fijne extra’s zoals een hottub in de tuin. Je verblijft in de natuur, de omgeving nodigt uit om de hele dag op pad te gaan.

Huisje onder de Bos – Onder de Bos 149, Hulshorst

Tip 8. De Dorpswoning in Brabant

De Dorpswoning heeft sfeervolle, landelijke vakantiewoningen voor 2 tot 17 personen, ieder met een eigen verhaal en unieke details. De een met een tennisbaan, de ander met houtkachel. Het aanbod ligt verspreid over de Brabantse dorpen Leenderstrijp, Leende, Borkel en Schaft: een groene omgeving met prachtige natuur en veel bos. Alle huizen liggen op een mooie locatie, met vrij uitzicht over weilanden, aan de rand van het Leenderbos of juist in het dorpscentrum. Bij de Dorpswoning hebben ze voor ieder wat wils.

De Dorpswoning – Strijperstraat 71, Leende (NB)

Tip 9. Huis ter Bos

Op de Utrechtse Heuvelrug, tussen Baarn en de Lage Vuursche, ligt Huis ter Bos, een heerlijk huisje in het bos. De bungalow ligt op een ruim perceel, met een groot terras, veel ruimte om te spelen en met als ultiem geluk een boomhut (waarin je ook kunt slapen) én een nestschommel. Kruip in de winter lekker bij de haard, geniet in de lente van de eerste zonnestralen, in de zomer van de heerlijke boslucht en in de herfst van de mooie kleuren.

Huis ter Bos – Zevenlindenweg 5-69, Baarn

Witte vakantiebungalow in het bos

Tip 10. Boswachterswoning Beekhul

Dit huisje in het bos is een uniek exemplaar. Aan de rand van een vakantiepark van Landal, op de Veluwe, ligt Boswachterswoning Beekhul, ook wel bekend onder de naam Huisje Hoogland. Deze voormalige houten boswachterswoning is een idylle, een droomhuisje in het bos. Neem plaats op de veranda om uren te turen. Wacht tot er een eekhoorntje voorbij springt of de zwijnen komen wroeten.

Boswachterswoning Beekhul – Eerbeek

Vakantiehuis Beekhul is een voormalige boswachterswoning op een unieke locatie midden in het bos

Tip 11. Boshuisje XL

Boshuisje XL is absoluut uniek. Gelegen aan de rand van het bos, op een ruim perceel, is dit huis gebouwd onder supervisie van een van de bekendste Nederlandse ontwerpers: Piet Hein Eek. Zijn invloed vind je in het hele huis terug. Dat alleen al is een reden om dit huisje te boeken. Samen met de buitendouche, de vele ruimte om het huis, de rust…

Vakantiehuis met verlichting in het bos

Tip 12. Bosvilla Hygge

Niet ver van Nunspeet ligt verstopt in het bos Bosvilla Hygge, een 6-persoons vakantiehuis met eigen bostuin. Het strakke en modern vormgegeven huis valt op door de grote raampartijen, waardoor binnen en buiten mooi in elkaar over lopen. Daarnaast heeft dit huisje fijne extra’s: een buitenhaard met pizza oven, een tuin met speelgelegenheid voor de kinderen, rust en ruimte!

Terras met rode rotanstoelen en eettafel met 8 stoelen bij het vakantiehuis in het bos

Tip 13. Boshuisje Oudemirdum

Bijzonder om te bedenken dat dit Boshuisje Oudemirdum in Friesland ligt. De provincie van de Friese Meren, uitgestrekte weilanden en weidsheid. En, dus ook bossen. In Zuidwest Friesland, in het Gaasterland, ligt dit moderne vakantiehuis. Wanneer je alle deuren open gooit, lopen binnen en buiten in elkaar over. Heerlijk!

De keuken in het boshuisje in Oudemirdum

Tip 14. Boshuisje Ommen

Niet ver van Ommen ligt Boshuisje Ommen. In alle rust op een klein vakantiepark. Een inspirerend vakantiehuis voor 6 personen, met drie slaapkamers, een houtkachel in de woonkamer, warme kleuren en als grote troef een sauna in de tuin!

Vakantiehuisje in de natuur bij Ommen.

Tip 15. De Boshut

Oh lala, deze mag je ook echt niet missen: De Boshut in Apeldoorn. De Boshut is een heel bijzonder plekje om verschillende redenen. De locatie op de Veluwe, het buitenbad, de gevulde koelkast bij aankomst, het interieur met de hangstoel voor de grote ramen, de houtkachel, de privacy… Daar komt bij dat je als gast van de Boshut gebruik mag maken van de wellness van De Cantharel, kunt eten bij Huisje James én het ontbijt ‘s morgens in een mand bezorgd wordt!

Zwart houten boshuis bij de Cantharel in Apeldoorn

Tip 16: Landgoed De Cruijvoort

Logeren op Landgoed De Cruijvoort betekent logeren in alle rust. Het 2-persoons huisje in het bos ligt op een bijzondere locatie op de Utrechtse Heuvelrug, tegenover Kasteel Maarsbergen. Wandelingen starten hier voor de deur. Volg een van de Klompenpaden, wandel door het bos langs landgoederen en buitenplaatsen. Prachtig!

Tip 17. Buitenplaats Petersburg

Verstopt in de bossen ten noorden van Arnhem, letterlijk aan de rand van de Veluwe, ligt Buitenplaats Petersburg. In de bossen liggen luxe cabins, elk voor twee personen. De huisjes in het bos zijn net vrijstaande hotelkamers. Ze hebben alle luxe en comfort van een hotelsuite. Het heerlijke is dat je ontbijt inbegrepen is, daarvoor loop je door het bos naar de ontbijtruimte. Pizza eten? Dat kan bij het naastgelegen restaurant Il Lupo!

Enthousiast geworden van de mooiste huisjes in het bos?

Heerlijk hè, al die fijne boshuisjes. We hebben nog meer heerlijke plekjes in het bos gevonden. Een B&B in de bossen bij Apeldoorn, stoere en stijlvol ingerichte pods…





Ontdek ook deze plekjes: