Even geduld...

Vind jij het ook zo heerlijk om met je gezin een paar dagen weg te gaan? Leuke dingen doen, nieuwe plekken ontdekken of juist lekker niksen. Tijdens een weekendje weg heb je echt even tijd voor elkaar en dat is soms precies wat je nodig hebt. In Nederland vind je veel leuke en originele plekjes die voor kinderen net dat beetje extra bieden. Ook leuk voor jou als ouder dus! Laat je inspireren door deze 10 toffe adressen voor een verrassend weekendje weg met kinderen:

Tip 1. Vakantiehuis met boomhut: Huis ter Bos

In het bos bij Lage Vuursche staat een bijzonder vakantiehuis: Huis ter Bos. Wanneer je aankomt, is de kans groot dat de kinderen het niet halen tot de voordeur. Zodra hun oog valt op de stoere boomhut ben je ze ‘kwijt’. Ook de nestschommel moet eerst grondig getest worden, dus steek op je gemak de open haard aan, zet een pot thee en met een beetje geluk kun je ze daarna naar binnen lokken om gezellig samen een spelletje te spelen.

Een stoere boomhut in de tuin van Huis ter Bos.

Tip 2. Helpen op de boerderij bij Koe in de Kost

Boek een weekendje Koe in de Kost en maak kennis met het leven op de boerderij. Je logeert in een Grondulow, een uniek halfrond vakantiehuis met een groen grasdak, in het weiland naast de koeien. Bij aankomst wacht een warm welkom met verse taart van boerin Truus en daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Helpen met voeren, koeien melken, pony’s knuffelen, een rondje op de trekker, kaas maken, eieren rapen… Leuk en leerzaam! Er zijn 5- en 8-persoons Grondulows, Koe in de Kost is dus ook erg geschikt voor grotere gezinnen of voor wie graag een extra vriendje of vriendinnetje meeneemt.

Tip 3. Strandhuisjes Zonneweelde in Zeeland

De strandslaaphuisjes van Zonneweelde staan op het strand van Nieuwvliet-Bad, het schoonste strand van Zeeuws-Vlaanderen. Een logeerplek dichter bij de branding ga je niet vinden: hier zie, ruik en hoor je de zee dag en nacht. Voor jezelf is het een heerlijke plek om te ontspannen, voor kinderen een speelparadijs. ‘s Morgens in pyjama voorzichtig bootje paden, ontbijten in de zon, de hele dag zandkastelen bouwen, gezellig samen lunchen en na het avondeten nog een verfrissende duik in de zee. De hond mag ook mee en voor extra gemak bestel je een boodschappenpakket.

Tip 4. Stedentrip Haarlem: Hello I’m Local

Hello I’m Local is een boutique hostel in Haarlem dat qua sfeer en faciliteiten veel weg heeft van een bed & breakfast. In de sfeervolle woonkamer met haard kun je ‘s morgens een heerlijk ontbijt bestellen en ben je na een dag in de stad welkom voor een drankje. Het hostel vind je in het gezellige, compacte stadscentrum waar alles op korte loopafstand ligt. Kortom; Haarlem is zeer geschikt voor een stedentrip met kinderen. Kleine gezinnen kiezen voor een verblijf in een 4-persoons kamer of appartement, met schommel en een eigen badkamer. Meer bedden nodig? In de familiekamer staan maar liefst vier stapelbedden en een tweepersoonsbed.

Tip 5. Nutchel: coole boomhut in de Ardennen

Midden in het bos in de Belgische Ardennen staan de Cosy Cabins van Nutchel. In totaal zijn er 26 tiny houses, verschillend in ontwerp en formaat. Voor kinderen is het lastig kiezen in welk huisje ze het liefste willen logeren: de Tree Trunk met boomhut-terras en hot tub, of toch de stoere Canopy die in zijn geheel op palen staat? Op het terrein heb je geen mobiel bereik en er is geen WiFi, dus geen afleiding van tablets of telefoons maar echt even tijd voor elkaar. Hier vul je de dagen met spelletjes spelen, een gezellig kampvuur en avontuur in de natuur.

Een tiny house op palen, met groot terras op palen. Tussen de bomen.

Tip 6. Geitjes knuffelen bij Buitengoed de Gaard

Buitengoed de Gaard is een bijzonder logeeradres in Limburg. Je verblijft in de weelderige tuin van Bas en Anja, waar je behalve enkele accommodaties ook een verwarm zwembad, speeltuin, trampoline en kinderboerderijtje vindt. Kom je met kinderen? Boek een van de pipowagens en het ‘vooruit met de geit’ arrangement voor een meer dan geslaagd weekendje weg. Slapen in een bedstee, knuffelen met de geitjes en ‘s avonds badderen in de Dutch tub; nooit meer naar huis!

Tip 7. Houseboat Enjoy met glijbaan

Kinderen die houden van water en zwemmen maak je dolgelukkig met een weekend op Houseboat Enjoy. Dit unieke, drijvende vakantiehuis ligt in de jachthaven van het Friese dorp Warns. Slapen op het water is al een avontuur op zich, maar als je dan ook nog via een glijbaan het water in kan plonsen… Wat een feest! Zelf varen met de ‘boot’ is niet mogelijk, maar je kunt wel een tocht met de schipper boeken. Sta je liever zelf aan het roer? Huur een sloep en stippel jullie eigen route over de Friese wateren uit.

Tip 8. Camping of glamping Bij Ons in Groesbeek

Camping ‘Bij Ons’ in Groesbeek is aan absolute aanrader voor een vakantie of weekendje weg met kinderen, zelfs als je niet van kamperen houdt. Een verblijf op deze hippe camping staat garant voor eindeloos (buitenspeel-)plezier. Spetteren en spelen in de Groesbeek, boekje lezen in de hangmat, marshmallows roosteren bij het kampvuur en ‘s avonds slapen in een tentje of een van de bijzondere glamping accommodaties. Tip: zorg dat je op tijd arriveert, op vrijdag is het namelijk pizza-avond!

Marshmallows roosteren

Tip 9. Slapen in een Vreemde Vogel

Bij de Vreemde Vogel in Zuid-Holland staan misschien wel de meest originele vakantiehuisjes van Nederland. Wat dacht je van een weekend in de Spacemees? Het lanceerstation op de grond biedt drie slaapplekken en op grote hoogte, in de raket, vind je nog twee bedden. Of kies voor de Vuurvogel met rode brandweerauto, vuurplaats en open haard. Deze bijzondere accommodatie heeft vier bedstedes die in totaal plaats bieden aan acht personen. In het tuincafé ben je welkom voor koffie met huisgemaakte taart, een lekkere lunch of borrel.

Tip 10. Boerendiploma bij Landrijk de Reesprong

Landrijk de Reesprong is perfect voor een weekendje glamping met je gezin. Je verblijft in een luxe safaritent met privé sanitair op het erf van de boerderij van Herald en Bonita. Kinderen mogen helpen met het verzorgen de dieren, voeren en eitjes rapen in het kippenhok. Verder vermaken ze zich met hutten bouwen, spelen in de strohut, trampoline springen, skelteren en konijntjes knuffelen. Extra leuk: wie goed zijn best doet, wordt beloond met een boerendiploma!

Bekijk ook deze plekjes voor een weekendje weg met kinderen





Ontdek ook deze plekjes: