Even geduld...

Elke maand deelt een van de ambassadeurs haar favoriete top 5 (7 of 10). Bijzondere plekjes en adressen die een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Deze maand de top 5 van Ellen.

Isle of Skye, Schotland

Een onvergetelijke rondreis door Schotland bracht ons op het Isle of Skye aan de westkust. De rit er naar toe door de Schotse Hooglanden was al indrukwekkend mooi maar de ongerepte natuur en het ruige, bergachtige landschap van Skye is magisch. Langs de kust kun je soms zelfs walvissen spotten! Lekker eten op Skye doe je bij Creelers of Skye, een klein maar o zo fijn visrestaurant in Broadford. We verbleven drie dagen op Skye en sloten dit prachtige eiland voor altijd in ons hart.


Meer weten? Visit ScotlandSkye seafood restaurant

Foto’s: Visit Britain/Visit Scotland

The Lochailort Inn, Lochailort, Schotland

Het was even zoeken naar het dorpje Lochailort maar toen we het uiteindelijk hadden gevonden bleek het slechts uit een kerk en één herberg te bestaan: the Lochailort Inn. Ons verblijf voelde als een warme bad. Fijne kamers, een lieve gastvrouw en gastheer en heerlijk eten! De Inn ligt in het westen van Schotland -afgelegen- maar toch centraal in het prachtige, ruige Glenfinnan gebied van de Highlands. Het is de perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar Loch Ness, Fort William, de Ben Nevis en Isle of Skye. Vlakbij Lochailort ligt ook de beroemde Glenfinnan spoorbrug uit de Harry Potter films. Hier komen we zeker terug!

The Lochailort Inn – Lochailort By Fort William, Inverness-shire, PH38 4LZ

Foto’s: Lochailort Inn, Visit Britain/Visit Scotland

Huskysafari, Lapland, Finland

Natuur, actie en avontuur: oké, van al mijn vakanties heb ik stuk voor stuk genoten maar die ene, onvergetelijk anders-dan-anders is toch onze reis naar Fins Lapland. Sneeuwscooteren, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en achterop een rendierslee, we deden het allemaal met als hoogtepunt een huskysafari van twee dagen! Met ons eigen hondenspan doorkruisten we het uitgestrekte winterse landschap van Lapland. We overnachtten in een houten hut in de middle of nowhere, rookten er een grote  zalm op het kampvuur en genoten van de traditionele Finse sauna verwarmd met brandhout. Magisch.

Ook naar Fins Lapland? We reisden via Buro Scanbrit.

Corfu Bungalow, Kato Korakiana, Corfu, Griekenland

Het is eigenlijk onze geheime plek maar voor deze ene keer deel ik ‘m graag met jullie: het kleinschalige vakantieparkje Corfu Bungalow aan de westkust van mijn favoriete Griekse eiland Corfu. Als je hier één keer geweest bent wil je weer terug. Jaren geleden verruilden Erwin en Raf Nederland voor Corfu en kochten er een stuk grond op een mooie plek in de heuvels rond Dassia. Tussen de olijfbomen bouwden ze drie huisjes in traditionele stijl, een huis voor zichzelf en een fijn zwembad. De bungalows zijn van alle gemakken voorzien (airco!) en een groot terras. Erwin haalt je op van het vliegveld en Raf zorgt voor een gevulde koelkast. Het heerlijke eiland, het mooie weer en de gastvrijheid en gezelligheid aan de stamtafel is goud en zorgen dat we er jaar na jaar weer terugkomen…

Corfu Bungalow  – Kato Korakiana, TK49083 Corfu

De Engewormer, Wormer, Noord-Holland

Mijn collega ambassadeur Jorieke noemde het ook al in haar top 5, het is superfijn als je een plek hebt, dichtbij huis, waar je even weg bent uit de dagelijkse beslommeringen en lekker kunt ontspannen. De Engewormer is mijn plek. Deze polder ligt in Wormer, aan de rand van het Wormer- en Jisperveld. Tussen de weidevogels en met de draaiende molens van de Zaanse Schans op de achtergrond, ren ik er graag mijn hardlooprondjes. Favoriete momenten: als het gras net is gemaaid, ’s morgens vroeg of op een lange zomeravond. Wil je ook “mijn” polder in? De Poelboerderij in Wormer is een goed startpunt voor wandel- en fietstochten.

De Poelboerderij – Veerdijk 106, 1531 MB, Wormer

Het was heerlijk om even stil te staan bij al het moois dat we al gezien en gedaan hebben tijdens het maken van deze top 5. Ik gun ambassadeur Liesbeth ook die fijne momenten vol herinneringen. Deel jij je top 5 volgende maand, Liesbeth?

Nieuwsgierig geworden? Lees meer leuks van Ellen!