Even geduld...

Leuk Marre om te lezen over jouw favoriete plekken in Europa en bedankt voor het doorgeven van het stokje. Ik hou van dit soort estafettes! Hieronder mijn favoriete plekken in Europa (en stiekem eentje daarbuiten), gerangschikt van dichtbij huis tot ver weg.

Café du Midi in Delfgauw

Als je de leuke plekjes in het centrum van Delft bekeken hebt, stap dan op je (ov-)fiets naar Café du Midi in Delfgauw. Je bent in 10 à 15 minuten vanuit de stad bij dit pareltje tussen de weilanden, waar de vriendelijke bediening je binnen of buiten heerlijk eten serveert. Als je er ’s avonds wilt gaan eten, raad ik je aan te reserveren.

Café du Midi – Noordeindseweg 70, Delfgauw

De Vreemde Vogel in Vlaardingen

Als mijn lover en ik zin hebben om verder dan Delfgauw te fietsen, vinden we De Vreemde Vogel in Vlaardingen een toffe bestemming. Het Tuincafé aan het water heeft gezellige plekken om te zitten en er worden heel veel lekkere lunchgerechten geserveerd. Wij aten de laatste keer de Burger op Vreemde Wijze: een mega hamburger die je prima kunt delen! De Vreemde Vogel heeft ook bijzondere slaapplekken. Denk aan een vogelhuis, een pipowagen en een vliegtuig. Heel cool, ik wil er graag nog eens logeren.

De Vreemde Vogel – Van Baerlestraat 252, Vlaardingen

B&B Tof in Dordrecht

Wat ik fijn vind als ik een weekendje weg ga, is logeren in een eigen ‘huisje’. Stel, je wilt Dordrecht eens bezoeken en zo’n plekje voor jezelf hebben, dan is B&B Tof een goede keuze! Je overnacht in een oud pand in het historische centrum, met uitzicht op de haven en je loopt zo de gezellige winkelstraatjes in!

B&B Tof – Knolhaven 44, Dordrecht

Strandtent De Pit in ‘s Gravenzande

We hoeven nog maar even te wachten totdat de winter is afgelopen en dan opent Strandtent De Pit haar deuren weer. Ik heb er nu al zin in! De Pit is een toptent met chille banken en stoelen, heerlijke pizza’s en een ontspannen sfeer. Ga een keer niet naar Scheveningen, maar naar dit mooie stukje strand in Zuid-Holland.

Strandtent De Pit – Nieuwlandsedijk Slag Vlugtenburg, ‘s-Gravenzande

In het Wijland

Van de website van In het Wijland word je al blij, maar logeren op deze mobiele parkeerplek is echt het einde – I promise! Ik denk met een glimlach terug aan ons familieweekend hier. Aan de tipi’s, ontsleurhut, buitendouche, verse munt plukken, pizza’s bakken op het kampvuur en heel veel volleyballen! Buiten spelen en genieten, dat doe je In het Wijland.

In het Wijland – bestemming onbekend

Le Marche in Italië

Regio Le Marche wordt wel eens het best bewaarde geheim van Italië genoemd. Hier proefden we de lekkerste olijfolie, ontmoetten we de liefste mensen en reden we vele kilometers door het prachtige landschap. B&B Gustissimo heeft jammer genoeg zijn deuren gesloten, maar Bijzonder Plekje Fortuna Verde is ook een prachtige plek om te logeren. Nog twee tips: beklim de Monte Sibilla en rij daarna (als je nog puf hebt) naar de kust en geniet van een spaghetti vongole.

Agriturismo Fortuna Verde – Cossignano AP, Italië

Traditional Homes Swotha in Patan (Nepal)

Voor één keertje een favoriet plekje buiten Europa. Omdat we er waren tijdens onze huwelijksreis vorig jaar. En omdat ik het toerisme in Nepal graag promoot. Traditional Homes Swotha is een B&B in een traditioneel Nepalees gebouw in Patan, een prachtige oude stad in de Kathmanduvallei. De kamers zijn gerenoveerd in een stijl van beton en hout. In het bijbehorende café eet je heerlijke gerechten waarna je op je eigen dakterras samen nog een drankje doet. Een romantische getaway en een bijzonder plekje van a tot z!

Traditional Homes – Swotha, Patan, Nepal

Ik geef het stokje graag door aan Jorieke. Zij heeft ongetwijfeld leuke (culinaire) hotspots te delen met ons.

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: