Even geduld...

In de Amsterdamse Pijp kun je je geluk op als je van conceptstores houdt. Winkels waarin je heerlijk kunt struinen naar bijzondere items op het gebied van lifestyle, wonen en mode én waar je kunt neerploffen voor goeie koffie. Een ideale mix! Deze 4 toppers liggen op loopafstand van elkaar. Gegarandeerd een middag vol oogsnoep.

Charlie & Mary + The Proud Otter

Twee verschillende concepten, één adres. En wat voor één. Alle producten zijn fairtrade geproduceerd. Charlie + Mary is de winkel en wordt gerund door Marieke en Charlotte. Twee modeliefhebbers die constant op zoek zijn naar opkomende labels op het gebied van eco fashion. Na hun stage in Sydney deelden ze samen een wens: een lifestyle winkel openen met groene artikelen waar je ook een lekkere late kunt drinken. Dat doe je dus bij The Proud Otter, achterin de winkel en ‘s zomers op de stoep op een klein terrasje. Je kunt hier ook smullen van biologisch eten, zoals lekkere broodjes en ambachtelijk ijs en koffie van Stadsbranderij Noord.

Gerard Doustraat 84, Amsterdam

Anna + Nina

Een populair adresje en als je de collectie ziet, snap je gelijk waarom. Een 'ik wil alles hebben mix' aan kleding, accessoires en meubels, maar zelfs voor een nieuwe fiets ben je aan het juiste adres. De collectie is uniek, met smaak samengesteld en een lust voor het oog. Toe aan een pitstop? Achterin de winkel kun je fijn zitten voor een goeie bak koffie van Anna of Nina. Beiden zijn barista's dus weten wat ze doen. Neem er een biologische, suikervrije appeltaart bij om rustig na te denken over al het leuks dat je mee naar huis wilt nemen.

Gerard Doustraat 94, Amsterdam

Hutspot

Hotspot Hutspot is kort gezegd een platform voor jong talent. De eigenaren zijn altijd op zoek naar verrassende, mooie, nieuwe artikelen van jonge ontwerpers en geeft hen de kans hun werk te verkopen in de winkel. Juist daarom is hier winkelen en rondkijken zo leuk. Je weet nooit wat je tegenkomt. Van een industriële lamp tot een stoere spijkerbroek of een verfijnd sieraad. Loop de trap op en je belandt in het ruim opgezette Hutspot Café. Je kunt wegkruipen in een nisje dat doet denken aan een theetuintje, hangen op een plofbank of aan een stoere lange tafel aanschuiven. Nippend aan een cappuccino vliegt de tijd voorbij. Ook een aanrader: de carrot cake.

Van Woustraat 4, Amsterdam

Cottoncake

Zodra je voet over de drempel zet, ervaar je waar Cottoncake voor staat. Natuurlijke materialen, lichte kleuren en oog voor detail. Oprichtsters Tessa en Jorinde doen inkopen op gevoel en zetten zo een collectie neer die oogstrelend is om te zien. Hier vind je moois uit landen als Frankrijk, Australië en Denemarken. Denk aan sieraden, kleding, woonaccessoires en mooie koffietafelboeken. De trotse eigenaren delen ook graag hun liefde voor lekkere koffie en gezond eten. Bovenin de winkel kun je heel fijn zitten op een zachte bank of plaatsnemen aan een tafeltje op een hippe Tolixstoel.

1e van der Helststraat 76-hs, Amsterdam