Even geduld...

In de Korte Hoogstraat in Rotterdam zit een Anne&Max. Bijzonder Plekje ging er op uit om deze ‘huiskamer in de stad’ te testen!

Over Anne&Max

Misschien heb je wel eens van Anne&Max gehoord! In Nederland vind je verschillende vestigingen van deze leuke franchiseorganisatie waar je terecht kunt voor ontbijt, koffie, lunch, een high tea of hartige hapjes in de middag. Een vriendelijk en gedreven koppel uit Breda staat aan het roer van de Anne&Max in Rotterdam. De inrichting van deze ‘huiskamer in de stad’ is industrieel en ruim opgezet met zitplekken beneden én boven. De bovenverdieping is ook heel geschikt als plek om te werken.Het interieur van Anne&Max in Rotterdam. Met groen, bruin, hoge wandkasten en veel warmte. Anne&Max in Rotterdam heeft twee verdiepingen. Een groene muur vol schilderijen, fluwelen fauteuils, planten. Lange tafels voor de ramen op de bovenverdieping van Anne&Max

All day breakfast

Wij beginnen beneden met een ontbijt waar we ons van te voren al enorm op verheugen. Want ongeacht het tijdstip dat je komt binnenwandelen: een Anne&Max ontbijt kan altijd! De vriendelijke bediening schuift een paar kratjes aan bij onze tafel zodat er meer ruimte is voor alle lekkernijen. Benieuwd wat je krijgt als je ‘Ontbijt voor 2’ besteld? Verse jus, verschillende soorten brood, hartig en zoet beleg, oeuf en cocotte (ei uit de oven, hmm) en yoghurt met fruit en granola. Ik bestel een pot ‘Vandaag-blijf-ik-binnen’ thee erbij en mijn man gaat voor de langzaamaan (= filter) koffie.
De bar met lichtgevende groene strepen in hout en een grote wandkast erachterEen zwarte bowl met yoghurt, fruit en granola

Bijkletsen of werken

Een beetje langzaamaan doen is sowieso een goed idee. Voor zo’n uitgebreid ontbijt wil je de tijd nemen! Pak een krantje of magazine of klets gezellig bij over de afgelopen week. Wij verhuizen als onze maag vol zit naar boven om ook daar even de sfeer op te snuiven. Hoewel we nu geen laptop mee hebben zouden we hier prima kunnen werken aan de lange tafel. In de kasten vind je genoeg boeken en tijdschriften voor als je niet aan je werk hoeft te denken. We drinken nog een laatste koffie maar besluiten de Anne&Max klassieker, de worteltaart, te bewaren voor een volgende keer. We komen zeker nog eens terug!
Een close up van twee cappuccino's bij Anne&MaxEen stukje taart, glaasje jus d'orange en cappuccino bij Anne&Max

Waar vind je Anne&Max in Rotterdam?

De vestiging zit op een centrale plek in Rotterdam. Vanaf Anne&Max loop je zo naar de Koopgoot als je zin hebt om te shoppen, maar ook plekken als de Markthal en het Maritiem Museum zijn dichtbij. Vanzelfsprekend is er genoeg te doen in Rotterdam voor een dagje uit.

Handig om te weten:                    

Adres: De Anne&Max in Rotterdam vind je aan de Korte Hoogstraat 20. Zeven dagen per week geopend en vanzelfsprekend gratis Wifi voor als je wilt werken.
Vervoer: Metrostation Beurs is vlakbij, net als parkeergarage Koopgoot. Een ov-fiets lenen vanaf het Centraal Station kan natuurlijk ook.

(fotografie: Anne&Max)

Ontdek ook deze plekjes: