Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
Rolstoelvriendelijk
Attema-Sate
Luxe appartementen
1 - 5 personen
vanaf € 85 per nacht per studio laagseizoen

Bijzonder overnachten in Friesland

Attema-Sate is een bijzonder plekje in Friesland, een monumentale boerderij onder architectuur verbouwd tot vier luxe en sfeervolle appartementen. Gelegen op een unieke locatie aan het water, met een brug verbonden met het dorpje Gaastmeer.

Vakantie aan het water

Ben je op zoek naar een gastvrij vakantieadres? Zo’n plek waar je een warm welkom wacht, waar je jezelf kunt zijn en alleen maar hoeft te genieten van al het moois om je heen? Margriet en Gerard heten je van harte welkom bij hun Attema-Sate. Ze wonen in het voorhuis van het rijksmonument, een kop-hals-rompboerderij waarvan de schuur uit 1770 stamt en het voorhuis uit 1869. In de grote schuur zijn vier appartementen gebouwd, waarbij oude elementen in perfecte harmonie samengaan met een eigentijds interieur. Op sommige plaatsen zie je nog goed de restanten van de koeienstal, in de vorm van oude gebinten en stoere muren. Er zijn twee 2-persoons studio’s, vernoemd naar de watervogels Fuut en Meerkoet. De weidevogels Kievit en Grutto bieden plaats aan 4 of 5 personen per appartement. Voor welke vogel je ook kiest, je hebt overal evenveel comfort: een goed uitgeruste keuken met Nespresso, een woonkamer met fijne zithoek, badkamer met lekkere Rituals producten, een goed bed en openslaande deuren naar buiten. Bij goed weer zoek je een plekje in de mooi aangelegde tuin. Met uitzicht op de bootjes in de vaart of over de polders.

Treffe yn frije tiid

Een vergadering of bijeenkomst op de planning? Los van het dagelijks leven inspiratie opdoen? Reserveer de Uitzichtkamer met plaats voor 12 personen. Ook mogelijk in combinatie met een overnachting.

Wat is er te doen vanuit de Attema-Sate?

Zeg je Friesland, dan zeg je Friese Meren. Verken de omgeving vanaf het water en huur een bootje. Heb je een eigen bootje? Kom gerust aanleggen, Attema-Sate heeft een eigen aanlegsteiger en ligt bij een oplaadpunt voor elektrische sloepen. Liever fietsen? De omgeving is prachtig en divers. Maak gebruik van het fietspontje en ontdek plaatsjes als Hindeloopen en Workum. Maar kom vooral om te voelen wat Friesland met je doet. Ervaar hoe de rust in je terugkeert, terwijl het leven langzaam voortkabbelt…

Persoonlijke tips van Margriet

  • Fietsen in de Oerpolder
  • Het St. Odulphuspad lopen, of een deel er van (komt langs de Attema-Sate)
  • Tocht naar Woudsend met sloep of open zeilboot, neerstrijken bij Vis en Meer
  • Over de brug een voedzame maaltijd nuttigen op het mooiste terras aan het water in Zuidwest Friesland met uitzicht op Attema-Sate
  • Dineren bij ‘t Havenmantsje in Harlingen, een culinaire belevingAttema-Sate Yntemapolder 2 8611JS Gaastmeer

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: