Even geduld...

Wanneer je zegt dat je een weekendje naar Appelscha gaat, beginnen veel mensen te lachen. ‘Appelscha, wat heb je daar nu te zoeken?’ Dat zal ik je vertellen! Verscholen in de bossen aan de rand van Appelscha ligt Boshuis Nij Hildenberg. Alleen dit boshuis is al reden genoeg om af te reizen naar Friesland, tel daarbij de verrassend mooie omgeving en je hebt een topweekend! 

Boshuis Nij Hildenberg

Het Boshuis is een plaatje om te zien! Een houten huis in het bos, ingericht in Scandinavische sfeer. Een witte basis, veel natureltinten en een houtkachel! Je komt binnen en je bent thuis. Plof neer op de gezellige (familie-)bank, steek de kachel en kaarsjes aan en het weekend kan beginnen.

De keuken van Boshuis Nij Hildenberg met houten tafel, krukjes en een bankje.

Vakantie bij Nationaal Park Drents-Friese Wold

Vanuit het Boshuis wandel en fiets je zo door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Op slechts een paar kilometer van het vakantiehuis ligt Buitencentrum Drents-Friese Wold, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Wandel- en fietsroutes, een familiepad, een blotevoetenpad en heel veel informatie. Laat je verrassen dor de variatie in het landschap. Alles wat je niet verwacht in Friesland; loof- en dennenbossen, uitgestrekte zandvlaktes, heuvels…

En ook nog…

Het Boshuis heeft een aantal fietsen die je mag gebruiken. Een ijsje eten in het dorp, op de fiets naar het klimbos, in de zomer een duik nemen in het bosbad, midgetgolf spelen of een dagje shoppen bij Rosa Rugosa, Sil’s Home of Buiten de Lijntjes. Er is heel veel te doen!

Het fijnste vond ik, dat ik even helemaal niets hoefde. Alleen maar genieten van het Boshuis, de natuur, wandelen en de houtkachel…

Nieuwsgierig? Kijk snel bij Boshuis Nij Hildenberg

Ontdek ook deze plekjes: