Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in de Ardennen
De Belgische en Franse Ardennen zijn prachtig! Een grensoverschrijdend heuvelachtig gebied waar natuurliefhebbers, rustzoekers en sportievelingen hun weg vinden. Een ideale bestemming voor een actieve vakantie, een weekendje weg met familie en/of vrienden, een culinair verblijf.

De vele gezichten van een vakantie in de Ardennen

De Ardennen staan in Nederland vooral bekend om de mooie natuur die je er vindt. Wandelen of fietsen door de bossen, kajakken over de meren en rivieren of activiteiten met een echte adrenaline-kick – het kan allemaal. Maar de Ardennen zijn niet alleen een fijne bestemming voor echte outdoor-fanaten. Ook fijnproevers en geschiedenisliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Hoogste tijd dus voor een ode aan de vele verschillende gezichten van een vakantie in de Ardennen.

Grotten en kastelen in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen voldoen nog wel het meeste aan het outdoor-beeld dat de meeste mensen bij een vakantie in de Ardennen hebben. Je kunt er inderdaad prachtig wandelen, fietsen en kajakken. Maar wist je dat je er ook veel kastelen kunt bezichtigen? Een bezoek aan een van de grotten mag eigenlijk niet ontbreken en voor kinderen zijn op veel plaatsen leuke speeltuinen en -parken aangelegd. En terwijl de kinderen spelen, kunnen hun ouders genieten van het onovertroffen Belgische bier.

De Franse Ardennen

Velen kennen de Belgische Ardennen, maar wie door rijdt, rijdt een verrassend stukje Frankrijk binnen waar cultuur en natuur elkaar afwisselen.

Vind je actief zijn in de natuur leuk, maar slenter je ook graag door schilderachtige stadjes? Dan ben je in de Franse Ardennen op de juiste plek. Behalve het Maasdal met zijn schitterende uitzichten vind je hier historische stadjes met vakwerkhuizen, forten en Romeinse resten. Daarnaast kun je er natuurlijk volop proeven van Franse wijn, stokbrood en kaas. Ook voor een weekend goed bereikbaar.

Vakantie in de Ardennen is lekker dichtbij

Genoeg leuke dingen dus om een vakantie in de Ardennen mee te vullen. Extra voordeel: hoewel je in de Ardennen 100% een buitenlandgevoel hebt, liggen ze helemaal niet zo ver van Nederland. Je bent er dus lekker snel en dan kan het genieten beginnen.

Je ziet het: de Ardennen hebben vele gezichten en voordelen. Maar waar vind je de leukste accommodaties? Laat dat maar aan ons over – hieronder vind je onze beste keuzes.