Even geduld...

Elke maand schrijft Bijzonder Plekje een column in het woonblad Ariadne At Home (waar wonen genieten is).

Eerlijk gezegd heb ik lang getwijfeld of ik wel over dit bijzondere plekje zal schrijven. Het is zo’n speciale ontdekking dat ik het wel van de daken wil schreeuwen. Eigenlijk zouden we er allemaal eens een nachtje moeten slapen. Aan de andere kant is het er zo bijzonder, dat ik deze accommodatie het liefst voor mezelf houd…

Slapen in het bos

Bij sommige bijzondere plekjes vraag je je af waarom ze heten zoals ze heten. Bij Slapen in het Bos is er geen twijfel mogelijk. Deze bed & breakfast ligt echt midden in het bos, omringd door pure natuur. Wanneer je Apeldoorn uitrijdt, gaat de verharde weg na het wildrooster over in een bospad, alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer en voor een keertje voor jou, als je gaat slapen in het bos. Na een paar kilometer verschijnt, als een licht in de groene ‘duisternis’, de voormalige boswachterswoning van Michel en Mariëlle, met in de achtertuin een knus houten huisje.

Zodra je binnenstapt, val je van de ene verrassing in de volgende. Licht, zonnig, wit, stralend, hip en zo mooi! Door de vele ramen ben je er één met de natuur. Een deel van het dak van de woonkamer is gemaakt van glas, je hebt een hemels uitzicht over de boomtoppen naar de wolken. Mijn mond viel open van verbazing en bewondering.

Bijzonder Plekje in het groen

Bij Slapen in het Bos is echt alles aanwezig om je het gevoel te geven dat je een speciale gast bent. Op het aanrecht wacht, naast het Nespresso-apparaat, een zelfgemaakte taart of cake van Mariëlle. Op je hoofdkussen ligt een verrassing, in de badkamer staan hartjeszeepjes en een verzorgingslijn van Sissy-Boy. In de woonkamer branden kaarsen en een behaaglijke houtkachel. Bij mooi weer sla je de tuindeuren open en stap je een heerlijk terras op, met als enige buren zwijnen, reeën, een uil of een brutale eekhoorn.

Op een koude dag kruip je bij de houtkachel, met een goed boek, een mooi tijdschrift of een van de dvd’s. In de ochtend word je gewekt door getik, van Mariëlle die het ontbijt brengt of van een specht, die regelmatig even langskomt. Slapen in het Bos is zo veel meer dan een bed & breakfast, maar meer vertel ik niet!