Even geduld...

Twee weekenden lang stond het Amsterdamse bos in het teken van 'proeven'. Zowel de wijn als de sfeer waren de moeite waard. Hierbij een kleine proefnotitie van het leukste wijnfestival van Nederland.

QmFjY2h1cyB3aWpuZmVzdGl2YWwgMTI=QmFjY2h1cyB3aWpuZmVzdGl2YWwgMTA=

Kijken

Bij het proeven van wijn is het uiterlijk heel belangrijk. Toch moet je oppassen dat je je niet laat misleiden door de looks. Ik weet het allemaal wel… maar toch ben ik dat bij aankomst in het Amsterdamse Bos al snel vergeten. Een kleurrijke blend van wijnhandelaren en foodtrucks op deze prachtig aangeklede locatie doet mij vermoeden dat het hier om een Grand Cru onder de wijnfestivals gaat.

QmFjY2h1cyB3aWpuZmVzdGl2YWwgNQ==QmFjY2h1cyB3aWpuZmVzdGl2YWwgOQ==

Ruiken

Aangeven waar de wijn naar ruikt, vind ik altijd het moeilijkst. Om aroma’s goed vrij te laten wals je de wijn in het glas. Zou dat bij mij ook zo werken? Voordat ik aan het echte werk begin, loop ik dus eerst maar eens een rondje. De bloemige aankleding, de kruidige passie van de wijnboeren en de aardse houtachtige omgeving laat een rijk bouquette aan geuren los. Nu ben ik helemaal benieuwd!

QmFjY2h1cyB3aWpuZmVzdGl2YWwgNg==QmFjY2h1cyB3aWpuZmVzdGl2YWwgOA==

Proeven

En dan het leukste (en lekkerste) het proeven! Natuurlijk, over smaak valt niet te twisten. Maar Bacchus wijnfestival is absoluut een fris en fruitig evenement met een zoete mengelmoes van smaken en mensen. Het lichte zuurtje in de afdronk zit hem in de prijs. Het is namelijk erg verleidelijk hier een aantal uurtjes door te brengen maar dat zou wel eens een kleine financiële kater op kunnen leveren. Toch is het een aanrader hier volgend jaar kaarten voor te kopen (in de voorverkoop zijn ze goedkoper) En proef gewoon met kleine slokjes, dan geniet je er ook het langste van!

Praktische informatie

Wat? Bacchus Wijnfestival
Waar: Amsterdamse Bos
Prijs: Tickets zijn € 20,- bij de ingang en € 15,- in de voorverkoop.
Kinderen: Er is ook limo en meer dan genoeg vrolijke & creatieve activiteiten voor de kids.