Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Barak de Vinck
Vakantiewoning
1 - 4 personen
vanaf € 300 per weekend

Terug in de tijd in Barak de Vinck

Barak de Vinck is een bijzonder vakantiehuis in West-Vlaanderen, dat net na de eerste Wereldoorlog is gebouwd. Vandaag de dag is het een vakantiewoning, maar dan wel met de sfeer en voorzieningen anno 1919. Hier ervaar je hoe het leven er een eeuw geleden uitzag.

Vakantiewoning met een bijzonder verhaal

Baron de Vinck was na de eerste Wereldoorlog de eerste die vanuit Frankrijk terugkeerde naar het Belgische dorp Zillebeke. Van zijn kasteel was niets meer over dus bouwde hij een betonnen noodwoning: Barak de Vinck. Echt pionierswerk dat zijn dorpsgenoten inspireerde om ook terug te keren. En nu, een eeuw later, is de barak gerestaureerd tot een 4-persoons vakantiewoning en kun jij er overnachten.

Leven anno 1919 in Barak de Vinck

Wanneer je over de drempel stapt bij Barak de Vinck ga je echt terug in de tijd. Je leeft als in 1919: back to basic, maar wel heel sfeervol met olielampen en een ouderwetse stoof om warm te blijven en te koken. Door afstand te doen van alle luxe en te leven op het ritme van de dag is het plots heel eenvoudig om even niets te doen en tot rust te komen. Een digitale detox die je lostrekt van de overvloed aan prikkels en die ervoor zorgt dat je echt tijd voor elkaar hebt. Terug naar de basis, waar je een spelletje kaarten speelt, een boek leest of gewoon even lekker niets doet. Geniet je van de eenvoud of snak je al snel weer naar moderne luxe? Wie echt niet zonder kan, mag de nooddeur openen die toegang geeft tot een verblijf met hedendaags comfort.

Vakantie in Zillebeke bij Ieper

De barak ligt in het dorpje Zillebeke in West-Vlaanderen en wordt omringd door een haag van bessenstruiken, een kruidentuin, boomgaard en een grote speelweide. De natuur rondom het huis is een fantastische plek voor kinderen om te ravotten, rennen, klimmen… Hier kunnen ze vies worden, brandhout sprokkelen en spelen tot de zon onder gaat, terwijl jij in een hangmat of op een ligbed geniet van het landelijke uitzicht. In de omgeving kun je mooie wandelingen maken en ontdek je welke geheimen uit de oorlogstijd hier en rondom Ieper bewaard liggen.

Barak de Vinck Oude Bellewaardestraat 3a, 8900 Ieper

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: