Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
BareFood Giulia
Boutique hotel en bar
1 - 2 personen
vanaf € 120 per nacht

Een bijzonder hotel met bar in hartje Hasselt

Boutique hotel Barefood Giulia is een uniek hotel met feel-at-home bar, gelegen in de stad Hasselt. Een ontmoetingsplek vol creativiteit, inspiratie, kunst, kitsch en design. Een plek waar je graag je schoenen uit schopt, neer ploft in de kleurrijke huiskamer, aanschuift aan de lange tafels voor een wereldse maaltijd of komt logeren in een van de bijzondere hotelkamers. Een plek waar je elke keer iets nieuws ontdekt en waar je met een grote glimlach op je gezicht de deur weer uitloopt.

Bijzonder overnachten in Hasselt

Barefood Giulia is een initiatief van Marleen, die na een carrière in de advocatuur het roer omgooide. ‘We proberen op alle vlakken iets meer te geven’, vertelt Marleen. Vanuit de behoefte om een plek te hebben waar je naar toe gaat om anderen te ontmoeten, waar je je thuis voelt en waar je in de watten wordt gelegd zijn het boutique hotel en de feel-at-home bar ontstaan. Echt even anders dan anders: pittig, stoer, vurig en met een warm hart.

Elke ruimte en elk object bij Barefood Giulia heeft een eigen verhaal. Het bijzondere interieur is van de hand van Marleen, die samen met lokale kunstenaars een unieke plek creëerde. Het prachtige herenhuis aan de groene boulevard in Hasselt is nieuw leven ingeblazen. Oude details zijn hergebruikt in het interieur. Deuren doen nu dienst als badkamerdeur en bedhoofd, versleten vintage fauteuils zijn opnieuw bekleed en springen nu in het oog. Aan de muren kunst en graffiti, van grote meesters als Karel Appel en lokale helden.

Met slechts zeven hotelkamers ben je hier verzekerd van persoonlijke aandacht. Elke kamer is anders ingericht, met oud, nieuw, design, kunst en kitsch. Mooi op elkaar afgestemd waardoor het een kloppend geheel is. Loop op je gemak rond, ‘met je blote voeten in het gras’ en laat je inspireren door al die leuke, gekke en creatieve uitingen.

Barefood Giulia is zoveel meer dan een hotel

Kom niet alleen voor het boutique hotel Giulia, maar ook voor de feel-at-home bar Barefood naar Hasselt. Schuif aan voor het ontbijt of de lunch, kom borrelen met een plankje of reserveer de lazy sunday noon waarbij een gast kok zijn/haar kwaliteiten presenteert. Een plaatje draaien, een boek lezen, aanschuiven aan de bar voor een drankje en verwennerijtje; ontdek de charme van Giulia.BareFood Giulia Leopoldplein 26, 3500 Hasselt

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: