Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
123Olé
B&B en pipowagens
1 - 25 personen
vanaf € 77 per nacht

Kleurrijk overnachten in 400 jaar oude boerderij of pipowagen

B&B 123 Olé / Can Portell is de bloemrijke bed and breakfast van oud tv-producente Debbie de Jong. Haar kleurrijke paradijs ligt op het mooie Catalaanse platteland, op slechts een half uurtje afstand van de mooiste stranden aan de Costa Brava. Dit is zo’n heerlijke plekje vol kunst & kitsch, daar word je direct vrolijk van.

Vrolijk gastenverblijf

Het huis, Can Portell, is van oorsprong een oude massieve boerderij uit 1690, voorheen met stallen in de kelder en een hooischuur op zolder. Eigenaresse Debbie heeft met veel liefde deze boerderij omgetoverd tot een vrolijk ruim gastenverblijf, met prachtige logeerplekken voor een ontspannen vakantie in Spanje. Het is een verrassende locatie met kitscherige schilderijen, Flamenco schoenen, Mariabeelden, antieke spiegels; een bont, maar vooral ontspannen geheel dat klopt tot in het kleinste detail en perfect past bij de Spaanse cultuur. Genieten met een grote G.

Logeren tussen kunst & kitsch bij 123Olé

De kamers in het huis zijn allemaal verschillend en allemaal even leuk. Iedere kamer heeft een eigen naam, sfeer en decoratie. De Zigeunerin, de Blauwe Spiegel (goed te combineren met De Zigeunerin vanwege de ruime woonkamer/bibliotheek waaraan deze kamers liggen), de ruimste familiekamer de Hooizolder, Het Groen Genoegen met badkamer met ligbad in combinatie de Heilige Maagd, de Roze Doos en de Serre met zijn eigen buitenzitje. Wil je liever kamperen in de ruime tuin? Dan kun je van maart-oktober terecht in één van de Vrolijke Woonwagenweides, de Rode of Blauwe met ieder een originele Zigeuner-Woonwagen, een gepimpte caravan en een eigen badhuisje. Of in het Tuinhuis, een familieruimte geschikt voor 4 of 5 personen. Wat denk je van de 2 Stalkamers, 2 naast elkaar gelegen oorspronkelijke Paardenstallen, omgetoverd tot een geheime plek achterin de tuin. Het wordt nog moeilijk kiezen, elk verblijf is zo bijzonder en beschikt over eigen badgelegenheid. Eigenlijk moet je ze allemaal ervaren…

Waar wacht je nog op?! 123Olé!

Gitaarmuziek en stralende lach

Het hoofdhuis, de Masia, bestaat verder uit grote open ruimtes en een deur naar een riant terras waar je heerlijk kunt zitten met uitzicht op de tuin. Je kunt hier verrukkelijk en toch heel gezond ontbijten met een vers eitje van eigen kippen. Er wordt regelmatig een diner (en lunch) geserveerd. Schuif gezellig aan en geniet van de Spaanse kookkunsten o.l.v. de Spaanse kok Begoña en Debbie (met haar stralende lach)! Onder het terras is een schaduwrijke loungeplek met fijne banken en op het ruime terrein is verder een (verwarmd) zwembad, heel veel zitplekjes, bomen voor de schaduw, diverse hangmatten en achterin de tuin is een overdekte platform met Bedoeïenen buitenwoonkamer, voor live muziek, yoga en alles waar je zin in hebt.

Deze locatie leent zich goed voor retraites, workshops, vriendinnen-uitjes, bruiloften, partijen en dus ook voor individuele vakanties met kinderen en/of familie. Oh ja, er is natuurlijk gratis Wifi voor diegenen die niet zonder kunnen.

Bezig...
Ga naar de website
123Olé St. Andreu del Terri

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: