Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
De Koesfabriek
B&B
1 - 4 personen
vanaf € 105 per nacht

Sfeervol logeren in Dokkum

De Koesfabriek is een sfeervolle bed & breakfast in het historische centrum van Dokkum. De B&B ligt rustig, aan een van de bolwerken (wallen) van de stad. In het ruim 400 jaar oude karakteristieke pand vind je een ruim, licht en fijn appartement, met plaats voor 4 volwassenen.

‘Koesen’ in de fabriek

Waar je nu lekker kunt slapen (in het Fries ‘koesen’), zat voorheen een fabriek. Als gast heb je de eerste verdieping tot je beschikking, met een eigen entree. Wat opvalt is het licht dat aan alle kanten naar binnen valt. Het appartement is ruim en ingericht in landelijke stijl: een mix van brocante, stoere oude bouwmaterialen, hout en tinten wit en leem. Er is een zithoek, eetgedeelte en een keuken. De badkamer is ruim en heeft zowel een douche als heerlijk bad. Misschien nog wel het allerleukste is het logeren in de bedstedes. Romantisch en bijzonder. Ook met kinderen erg leuk!

’s Ochtends wordt het (overdadige) ontbijt bij je voordeur bezorgd. Met uiteraard lekkers als een eitje, verse broodjes, fruit én Fries suikerbrood. Een heerlijk begin van je dag.

De stad Dokkum

Een wandeling over de stadswallen mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Dokkum en ook de binnenstad is leuk en gezellig. Volop restaurants en terrasjes, winkels en historie. Een bezoek aan een van de andere elf steden, een dagje uit naar Ameland of Schiermonnikoog, wadlopen of een dagje varen op de Friese meren. Marian en Mient informeren je met plezier over alle mogelijkheden.De Koesfabriek Oranjewal 22, 9101 JV Dokkum

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: