Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Monte do Peral
B&B
1 - 22 personen
vanaf € 70 per nacht

Kleinschalig landgoed met zwembad

Monte do Peral is een kleinschalige B&B, gelegen in het oosten van de Alentejo, dicht bij de Spaanse grens. Alles ademt hier rust uit, het mooie gebouw, de omgeving, het landschap… Alles wat je hier hoort zijn de geluiden van de natuur, vogels, schapen en koeien.

Overnachten bij Monte do Peral

De sfeervolle casa do campo van Marianne en Jos heeft slechts 11 kamers. Van appartement tot familiekamer, van ‘standaard’ kamer tot suite. Elke kamer is ruim en comfortabel, met veel privacy op je terras. Alle kamers worden geruisloos via de vloer gekoeld of verwarmd. De rust wordt dus niet verstoord door het geluid van een airco. Rondom het zwembad vind je heerlijke plekken om te ontspannen terwijl je uitkijkt over het glooiende landschap dat regelmatig vergeleken wordt met Afrika en/of de Toscane. ’s Avonds geniet je op je terras in alle rust en stilte van de heldere sterrenhemel. Niet voor niets heeft UNESCO dit gebied uitgeroepen tot ‘dark sky area’. De volgende dag wacht een heerlijk ontbijt met deels zelfgebakken brood en huisgemaakte jam.

Op pad in de Alentejo

De Alentejo is een nog authentieke regio. Hier proef je nog van het echte Portugal, in de charmante dorpjes, cafeetjes en restaurants. Er is nog weinig verkeer, al moet je wel regelmatig even stoppen voor een kudde schapen of geiten. Wandel- en fietsliefhebbers halen hier hun hart op en de regio is rijk aan cultuur. De Portugese wijn proeven? Bezoek een van de nabij gelegen wijnboerderijen. Je hoeft je hier geen moment te vervelen, terwijl dat misschien wel het fijnste is om hier te doen. Genieten van de oorverdovende stilte…

Monte do Peral Rua do Calvário, 7250-202 Alandroal

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: