Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Duurzaam plekje
Persoonlijk getest
Omke Jan
B&B en restaurant
1 - 2 personen
vanaf € 85 per nacht

Eten, drinken, slapen, beleven

Omke Jan in het Friese dorp Woudsend is zo’n plek waarvan je hart sneller gaat kloppen! Een authentieke Friese stolpboerderij aan het water is omgetoverd tot een hippe herberg, een boergondische ontmoetingsplek waar je komt om te genieten. Van eten, drinken, slapen en beleven.

Omke Jan en Piet Hein Eek

Er was eens… een karakteristieke Fries, Omke Jan, die graag onder de mensen kwam, sterke verhalen vertelde en hield van het goede leven. Deze veekoopman, oud-oom van de eigenaar, was de grote inspiratiebron bij het creëren van deze fijne plek voor spontane ontmoetingen rond het haardvuur, gezelligheid en puur eten. Je begrijpt dat ik, ambassadeur van het goede leven, heel blij word van dit plekje. Ook ontwerper Piet Hein Eek draagt bij aan dat goede gevoel, de boerderij is verbouwd en ingericht naar zijn ontwerp. Stoer, eigentijds en met behoud van authentieke elementen.

Drie gastenkamers en een studio

Onder het grote dak met stevige gebinten, waar vroeger de koeien stonden, vind je naast het restaurant ook drie ruime gastenkamers en een studio. Fijne bedden met mooi linnengoed, een eigen badkamer met inloopdouche, basic tinten, comfort en luxe: ruwe parels!  De leuk ingerichte studio heeft als extra de mogelijkheid om zelf lekkere koffie en thee te zetten. Het ontbijt, apart te reserveren, wordt ’s ochtends geserveerd in het restaurant. Je eet er met de andere aanwezige gasten aan een lange houten tafel.

Een boergondische ontmoetingsplek

Voor een eerlijke en heerlijke maaltijd neem je ’s middags of ’s avonds (of allebei!) plaats in het restaurant of op het terras aan het water. Herkenbare en authentieke gerechten: de zwart-witte koe is rode draad in het menu. Goed vlees, lekkere kaas, verse melk, echte boter… Net als Omke Jan gaat ook de chefkok regelmatig de boer op voor de lekkerste producten, van het seizoen, bij jou op tafel. Op zondagavond kun je aanschuiven voor de dorpshap. Ideaal na een dagje in de buitenlucht, op het Friese water of …

Eropuit in Friesland

Woudsend ligt in het Friese merengebied, tussen het Slotermeer en het Hegermeer. Van hieruit kunnen allerlei activiteiten op en rondom het water gedaan worden. Zeilen, sloep huren, fietsen en nog veel meer. Omke Jan tipt je graag.

Bezig...
Ga naar de website
Bootje huren?

Informeer bij Omke Jan naar de mogelijkheden.Omke Jan Iewal 44, 8551 PT Woudsend

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: