Even geduld...

Formentera, een paradijselijk eiland… Waar je ook bent op het eiland, het uitzicht beneemt je de adem. Het helderblauwe water, de witte stranden, de ruige kliffen, de bootjes op zee; urenlang staren zonder dat het verveelt.

U3RyYW5kIGJpaiBCbGV1IEJheQ==

Hoe fijn is het als je een fantastisch uitzicht kunt combineren met een goed glas wijn, een vers geperst sapje, een fantastische lunch met verse vis of de kans op het zien van dolfijnen. Ik heb de ‘best views of Formentera’ voor je op een rij gezet, plekjes waar je onder het genot van…. de mooiste vergezichten in je opneemt. Om nooit meer te vergeten!

Codice Luna

Begin de dag met een ontbijtje op het uiterste puntje bij de vuurtoren Faro de la Mola. Aan de voet van de vuurtoren, op de rand van de kliffen, ligt het hippe Codice Luna. Een zacht muziekje, comfortabele loungebanken en regisseursstoelen, vers geperste sapjes en zoete broodjes. Terwijl je van je koffie geniet, staar je in de eindeloze leegte. Blauwer dan blauw…

Restaurante Es Caló

Het kleine vissersdorpje Es Calo ligt aan de voet van het plateau van Pilar de la Mola, op de plek waar het eiland nauwelijks 2 kilometer breed is. In een rotsachtige inham ligt een authentiek haventje. Om de hoek het beste visrestaurant van het eiland, op de plek waar rotsen en hagelwit zand elkaar afwisselen. Schuif aan bij Restaurante Es Caló voor de lunch. Gegarandeerd dat je hier omver geblazen wordt door het zicht op zee in combinatie met de lekkerste vis van Formentera.

Sa Segui

Terwijl de zon de witte stranden verwarmt, zoek jij op het heetst van de dag de schaduw op bij restaurante Sa Sequi. Een zeebriesje brengt verkoeling, terwijl je naar de witte bootjes staart die voor anker liggen bij La Savina. Veerboten varen af en aan tussen Ibiza en Formentera. Met je voeten in het zand trekken de uren aan je voorbij, terwijl je staart naar een levend schilderij.

CaNa Pepa

Of je er nu komt voor het ontbijt, de huisgemaakte taarten, de lunch met tapas, wraps en salades of het diner met overheerlijke Italiaanse pasta’s, op elk moment van de dag is het fijn om hier te zijn. Gelegen aan de centrale plaza van Sant Francesc Xavier is CaNa Pepa ‘the place to be’ in de hoofdstad. Met zicht op de kathedraal en het gezellige plein ben je hier zo uren zoet met het ‘begluren’ van voorbijgangers en andere levensgenieters.

Cala Saona

Volgens velen is de zonsondergang bij de baai van Cala Saona de mooiste van het eiland. Over een houten looppad bereik je het fijne zandstrand. Beter nog trakteer je jezelf op een ‘sundowner’ op het terras van Hotel Cala Saona. Terwijl jij nipt aan je cocktail en verwend wordt met hapjes zie je langzaam de zon in de zee zakken. Misschien maakt een dolfijn aan de horizon het feest compleet. Dit is geluk…

– ‘Op Ibiza en Mallorca weet je dat je op een eiland bent, op Formentera voel je dat je op een eiland bent’ –