Even geduld...

Deze droombestemming in Finland moet ik gewoon even met je delen! Als ik een bucketlist zou hebben, dan stond een overnachting in deze dome vast en zeker bovenaan. Wat een plaatje!

Een winters sprookje

Een van onze mooiste wintervakanties ging naar Noorwegen, waar we een week verbleven in Boutique designhotel Herangtunet. De term wondere witte wereld komt daar vandaan, dat kan niet anders. Meters sneeuw, heldere lucht, rode houten huisjes in het landschap, stilte… echt magisch! Een week langs ‘dompelden’ we ons onder in de sneeuw. Op de ski, al langlaufend en wandelend namen we het mooie landschap in ons op. Een droom kwam uit tijdens de husky safari en het geluid van de blaffende honden kan ik nog altijd horen.

De Aurora Dome

Er zijn weinig dingen die deze vakantie kunnen overtreffen, maar ik verwacht dat een verblijf in Finland, ten noorden van de Poolcirkel, in de buurt komt. In het noorden van Fins Lapland, direct aan het Pallas-Yllästunturi National Park ligt Torassieppi Winter Village. Hier vind je nog ongerepte natuur, rust en ruimte.

Nieuw is de Aurora Dome, een comfortabele tent in iglo stijl. Romantisch met een open haard, een adembenemend uitzicht over het bevroren meer, een comfortabel bed… Hier wil je toch de hele nacht naar buiten liggen staren, wachtend op het noorderlicht. Mooier wordt het dan echt nooit meer!

Huskytocht, sneeuwwandelen…

Kom overdag maar wel die mooie dome uit voor de bijzondere activiteiten die georganiseerd worden. Een romantische rendiertocht, ’s nachts op sneeuwschoenen wandelen of een huskytocht maken die al jaren op je wensenlijst staat. Is dit een droom die werkelijkheid wordt?

Lees meer over Lapland