Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bijzonder overnachten in de natuur
Haast niets is zo rustgevend als een overnachting in de natuur. Wakker worden met het geluid van tjilpende vogels, eindeloze wandelingen, ontbijten in de buitenlucht en 's avonds afsluiten met een kampvuur... Op een plek waar het 's nachts nog echt donker is en waar je wordt getrakteerd op een stralende sterrenhemel. De natuur is perfect om je los te maken van de drukte van het dagelijkse leven. Tijdens een verblijf bij een Bijzonder Plekje in de natuur geniet je van rust, ruimte en stilte. Wil je graag bijzonder overnachten in de natuur? Laat je inspireren door onze tips.

Van B&B tot boshuisje

Bijzondere plekjes in de natuur »

Overnachten in de natuur, 365 dagen per jaar

Een weekendje weg of vakantie in de natuur is het hele jaar door een goed idee, elk seizoen biedt een andere beleving. In de zomer geniet je tot ‘s avonds laat van het buiten zijn, in de winter kruip je na een frisse wandeling met een dekentje op de bank voor de houtkachel. In de herfst wandel je tussen de paddenstoelen over de ritselende bladeren, in de lente aanschouw je hoe de natuur ontluikt. Wat is jouw favoriete seizoen?

Romantisch overnachten in de natuur

De natuur is perfect om je samen een paar dagen terug te trekken. Wat dacht je van een huisje in het bos, heerlijk knus met houtkachel? Of ga voor een bijzonder plekje met hot tub, sauna of andere wellness faciliteiten. Vind je het fijn om tijdens je verblijf in de watten gelegd te worden, kies dan voor een hotel of B&B in de natuur. Hier begin je de dag goed met een verzorgd ontbijt!

whirlpool in de buitenlucht met uitzicht over weilanden

Bijzonder overnachten in de natuur

Een fijn boshuisje met een stijlvolle inrichting biedt al een bijzondere ervaring in de natuur, maar voor een echt unieke belevenis boek je een bijzondere accommodatie. Denk hierbij aan een boomhut, een glazen unit van Box&breakfast in het Groene Woud, een Nutchel Cosy Cabin in de Ardennen… Kies een heerlijk luxe plekje, of juist een back-to-basic accommodatie waar je je één voelt met de natuur.

Cabin badend in het zonlicht

Kinderen mee?

Niet alleen voor romantiek, rust en ruimte boek je een overnachting in de natuur, ook voor het plezier van de kinderen doe je hier goed aan. Met de natuur als speeltuin weet je zeker dat ze de tijd van hun leven hebben. Hutten bouwen, verstoppertjes spelen tussen de bomen, kastanjes zoeken in de herfst en met een beetje geluk sneeuwpret in de winter.

Ontdek de mooiste logeeradressen in de natuur. Van een bijzondere glamping accommodatie tot een 10-persoons vakantiehuis. Welk plekje in de natuur staat op jouw verlanglijstje?

Kinderen aan het spelen met herfstbladeren.Van B&B tot boshuisje

Wil je graag bijzonder overnachten in de natuur? Bekijk de tips op Bijzonder Plekje, met bijzondere boshuisjes, B&B's en hotels.