Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bijzonder overnachten in Drenthe
De provincie Drenthe staat bekend als fietsprovincie, als het land van Bartje en om de hunebedden. Maar deze provincie in Noord-Nederland heeft je nog zoveel meer te bieden! Wat dacht je van nationale parken als N.P. Dwingelderveld, Drents Friese Wold en Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Blijf wat langer, bij een van deze bijzondere plekjes en ontdek!

Genieten van rust en ruimte

Als je op zoek bent naar een plek om je drukke dagelijkse leven even te laten voor wat het is, is Drenthe een echte droombestemming. Zodra je de heide op loopt, kom je terecht in een oase van rust. Je komt er bijna alleen maar schapen tegen. Ook in de Drentse bossen en slaperige dorpjes lijkt de moderne wereld even helemaal weg te vallen. Stel je voor dat je hier een tijdje kon blijven! Dat kan gelukkig, want wij zijn er speciaal op uit getrokken om de beste plekken voor bijzonder overnachten in Drenthe voor je te verzamelen. Onze verwachtingen werden overtroffen…

Kom bijzonder overnachten in Drenthe

Inmiddels hebben we al heel wat heerlijke weekendjes en (mid)weekjes Drenthe om op terug te kijken. En we krijgen spontaan heimwee als we eraan denken. Want als je van bijzondere accommodaties houdt, is deze noordelijke provincie echt een droom. Zo kun je er:

  • Logeren in een nostalgische pipowagen – ideaal voor een romantisch tripje
  • Een van die hippe Tiny Houses uitproberen waarover je steeds vaker hoort
  • ‘Onderduiken’ in een boshuisje waar de rest van de wereld niet lijkt te bestaan
  • Slapen tussen de vogels in een Scandinavisch ingerichte XL-boomhut
  • Overnachten op een authentieke Drentse boerderij – maar dan wel met alle comfort van nu
  • Jezelf onderdompelen in de natuur in een luxe natuurlodge, eventueel met je eigen wellness
  • Je alleen op de wereld voelen in een duurzame trekkershut op een natuurcamping tussen de Drentse heidevelden, bossen en zandverstuivingen
  • Kiezen voor de vrijheid van kamperen, maar dan wel in een vintage kampeerbusje of retro caravan

Je ziet het: we hebben genoeg fijne plekjes gevonden om meerdere vakanties lang bijzonder te overnachten in Drenthe. Dat wordt nog lastig kiezen… Welk plekje kies jij als uitvalsbasis om de kleuren, geuren en smaken van Drenthe in je op te nemen?