Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bijzonder overnachten in Drenthe
De provincie Drenthe staat bekend als fietsprovincie, als het land van Bartje en om de hunebedden. Maar deze provincie in Noord-Nederland heeft je nog zoveel meer te bieden! Wat dacht je van nationale parken als N.P. Dwingelderveld, Drents Friese Wold en Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Blijf wat langer, kies voor een vakantie bij een van deze bijzondere plekjes en ontdek!

Van vakantiewoning tot bed & breakfast

Bekijk de mooiste plekjes in Drenthe »

Genieten van rust en ruimte in Drenthe

Als je op zoek bent naar een plek om je drukke dagelijkse leven even te laten voor wat het is, is Drenthe een echte droombestemming. Zodra je de heide op loopt, kom je terecht in een oase van rust. Je komt er bijna alleen maar schapen tegen. Ook in de Drentse bossen en slaperige dorpjes lijkt de moderne wereld even helemaal weg te vallen. Stel je voor dat je hier een tijdje kon blijven! Dat kan gelukkig, want wij zijn er speciaal op uit getrokken om de beste plekken voor bijzonder overnachten in Drenthe voor je te verzamelen. Onze verwachtingen werden overtroffen.

Bordje met tekst De Wildernis

Op vakantie in Drenthe

Genoeg redenen om te kiezen voor een vakantie in Drenthe. Naast de uitgestrekte natuurgebieden, waaronder Geopark de Hondsrug, de heidevelden en bossen heeft Drenthe nog veel meer te bieden voor jouw vakantie. Naast tal van bijzondere accommodaties vind je er ook de leukste uitjes voor tijdens je vakantie. Wat dacht je van een Eko-excursie, waarbij je met een elektrische terreinwagen door de natuur rijdt onder begeleiding van een boswachter? Of naar Wildlands in Emmen. Liever op zoek naar de Hunebedden? Er is een speciale route uitgezet. Vraag gerust je gastheer of gastvrouw naar de leukste tips in de omgeving van jouw bijzondere overnachtingsadres.

Kom bijzonder overnachten in Drenthe

Inmiddels hebben we al heel wat heerlijke weekendjes en (mid)weekjes Drenthe om op terug te kijken. En we krijgen spontaan heimwee als we eraan denken. Want als je van bijzondere accommodaties houdt, is deze noordelijke provincie echt een droom. Zo kun je er:

  • Een van die hippe Tiny Houses huren waarover je steeds vaker hoort
  • ‘Onderduiken’ in een boshuisje waar de rest van de wereld niet lijkt te bestaan
  • Slapen tussen de vogels in een Scandinavisch ingerichte XL-boomhut
  • Overnachten op een authentieke Drentse boerderij – maar dan wel met alle comfort van nu
  • Jezelf onderdompelen in de natuur in een luxe natuurlodge, eventueel met je eigen wellness
  • Je alleen op de wereld voelen in een duurzame trekkershut op een natuurcamping tussen de Drentse heidevelden, bossen en zandverstuivingen
  • Kiezen voor de vrijheid van kamperen, maar dan wel in een vintage kampeerbusje of retro caravan

Je ziet het: we hebben genoeg fijne plekjes gevonden om meerdere vakanties lang bijzonder te overnachten in Drenthe. Dat wordt nog lastig kiezen… Welk plekje kies jij als uitvalsbasis om de kleuren, geuren en smaken van Drenthe in je op te nemen?

Leestip: vakantiehuizen in Drenthe.Ook leuk om te lezen:
Drenthe: ontdek de leukste tips voor de oerprovincie Ontdek oerprovincie Drenthe met deze tips! Ga toeren in een vintage busje, op excursie met terreinwagen en slapen bij Het Buitenland. Marleen Drenthe: Ontdek de unieke Camping Buitenland Zoek je een bijzondere plek in Drenthe? Ga naar Camping Buitenland in Nieuw-Amsterdam, een van de meest originele plekken in de oerprovincie. Marleen Weekendje weg in Drenthe: Huisje van Hout Een weekend in de bossen bij Norg in Drenthe, in een van de meest knusse en hippe vakantiehuisjes die er bestaan! Huisje van Hout in Drenthe. Marleen Eropuit: Alpaca’s aaien in Drenthe Kennismaken met Alpaca’s: een leuk en ontspannen uitje met kinderen. Op naar Drenthe voor een knuffelig avontuur. Leuk voor jong en oud. Ellen Drenthe: Opladen bij PUUR Exloo Opladen in de natuur? Ga naar Drenthe, waar rust en ruimte nog heel normaal zijn. Boek een van de luxe villa's van PUUR Exloo, om optimaal te genieten. Marleen De mooiste huisjes in het bos Een huisje huren in het bos is in alle seizoenen een goed idee. Ontdek de allermooiste huisjes in het bos. Marleen Drenthe: Eethuis en natuurcamping Voscheheugte Een nachtje in een design trekkershut van natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe. Lees waarom iedereen zo'n nachtje moet ervaren! Marleen 10 leuke vakantiehuisjes waar je hond welkom is Heb jij jouw hond het liefste altijd bij je? Kies voor een huisje waar je hond welkom is! We tippen je 10 leuke vakantiehuisjes. Lotte Weekend-met-kinderen: in de relaxstand op Hof van Saksen Nog niet eerder ervaarden we zó’n gevoel van luxe én ontspanning tijdens een weekendje-weg-met-kinderen: Hof van Saksen heeft alles in huis! Mirjam

Van vakantiewoning tot bed & breakfast

Bijzonder overnachten in gastvrij Drenthe, van logeren op een historisch erfgoed tot slapen in een hip vakantiehuis met houtkachel.