Even geduld...

In de Ariadne At Home van augustus is het Hemelrijck in Rotterdam het Bijzondere Plekje.

'Een Bijzonder Plekje ben je niet zomaar. Het is moeilijk uit te leggen, wat iets een Bijzonder Plekje maakt. De plekjes moeten uniek zijn, origineel, kleinschalig en sfeervol. Het is eigenlijk een combinatie van uitstraling, locatie, gastvrijheid, sfeer, maar vooral persoonlijke beleving is een belangrijk criterium. Wanneer ik bij een Bijzonder Plekje kom, waar ik vervolgens niets meer hoef en het ‘moeten’ los kan laten, dan weet ik dat het goed zit.

Zodra je bij Bed & Breakfast Het Hemelrijck in Rotterdam binnen gaat, ervaar je een serene rust. Een warm onthaal, de rustige tinten, een zee van licht en je vergeet dat je in een wereldstad bent. De B&B is een lang gekoesterde droom van eigenaar Johan en je voelt overal de liefde waarmee het 100 jaar oude pand is opgeknapt. Het eerste wat opvalt, zijn de originele kenmerken die mooi gecombineerd zijn met frisse kleuren op de muur. Pasteltinten, fris en vrolijk. Citroen geel in de gang, hemelsblauw in de slaapkamer en zacht roze in de servieskast worden afgewisseld met zonnig wit. Er heerst een heerlijke vakantiesfeer. Zelfs op een druilerige dag schijnt hier binnen nog de zon.

Johan heeft, naast het runnen van het Hemelrijck, op de begane grond een atelier, waar hij samen met een vriendin oude meubels opknapt en interieuradvies geeft. Hij heeft het duidelijk in zijn vingers. De inrichting van de twee kamer tellende B&B is een mix van nieuwe, oude en opgeknapte meubels. Mooi van eenvoud, met daarbij bijzondere accessoires in leuke hoekjes. Een schilderij met bloemen in gekleurde vaasjes er voor en brocante servies op een dienblad, veelal aanwinsten van een rommelmarkt of marktplaats, maar allemaal even stijlvol. Een perfecte mix van romantisch, hip en nostalgie.

De gastenkamers liggen op de tweede verdieping van het pand en hebben elk een eigen badkamer met inloopdouche en toilet. Wanneer je na een hemelse overnachting geniet van een goed verzorgd ontbijt in de sfeervolle keuken met openslaande deuren of bij mooi weer op het gezellige balkon, dan weet je zeker; Dit is een Bijzonder Plekje!

Kom je weer terug op aarde, dan heeft Het Hemelrijck twee blauwe bakkersfietsen ter beschikking, waarmee je zo de stad in kunt! De B&B ligt in de wijk ‘Het oude Noorden’, een levendig wijk op 10 minuten van het centrum, met cafés en eethuisjes, galerieën en nieuwe modezaken. Veel bijzonders om te ontdekken.'