Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bijzonder uit eten
Uit eten gaan is eigenlijk altijd leuk. Maar het wordt extra leuk als je echt bijzonder uit eten gaat. Kijk eens verder dan de bekende restaurantketens: er zijn genoeg restaurants waar je niet samen met een hele mensenmassa aan het buffet staat. Wij gingen op zoek naar bijzondere plekjes om uit eten te gaan en delen onze tips graag met je.

Uit eten in unieke restaurants: onvergetelijk!

Meer »

Sfeervolle en persoonlijke restaurants

Bijzondere eetgelegenheden zijn bijna altijd kleinschalig en persoonlijk. Je wordt er gastvrij ontvangen en als je eenmaal aan tafel zit en om je heen kijkt, zie je aan alles dat het restaurant met heel veel liefde is ingericht. Die intieme sfeer maakt deze bijzondere restaurants ideaal voor speciale gelegenheden, zoals jullie trouwdag of een andere datum die voor jullie zo bijzonder is, dat jullie hem samen willen vieren.

Bijzonder uit eten in Franse sfeer, glazen wijn op terras
Dineren in Franse sferen bij Gasterie Lieve Hemel.

Bijzonder uit eten – wereldse en vergeten gerechten

In sommige bijzondere restaurants krijg je het gevoel dat je midden in een wereldreis terecht bent gekomen. Waan je in Afrika en proef kruidige gerechten de in een grote zilveren schaal midden op tafel worden gezet, stap zomaar een Amerikaanse diner binnen of eet bij het licht van tientallen lantarentjes die zo uit de sprookjes van 1001 nacht lijken te komen. Andere restaurants nemen je juist mee op reis door de tijd: ze schotelen je vergeten gerechten voor, met ingrediënten waarvan je misschien nog nooit had gehoord, maar die wel erg lekker smaken.

Bijzonder mooi opgemaakte gerechten
Uitgebreid dineren

Eten op de mooiste plekjes

Maar het meest indrukwekkend zijn nog wel de unieke locaties waar sommige bijzondere restaurants zich bevinden. Wat denk je van een bijzonder etentje…

  • In een kasteel, kerk of klooster;
  • Op het water, bijvoorbeeld op een voormalig binnenvaartschip
  • Op grote hoogte, zoals in een oude watertoren, uitkijktoren of zelfs in een luchtballon;
  • In een glazen kas, tussen de groenten die ook op je bord liggen;
  • In een station, treinwagon of tram;
  • In een oude garage of fabriek;
  • In een museum, tussen de artefacten;
  • Of in het pikkedonker, zodat je alles nog beter proeft?

Je kunt het bijna niet zo gek bedenken of je kunt er eten. En met zo’n bijzondere locatie wordt het gegarandeerd een onvergetelijk etentje. Waar gaan jullie naartoe?

Bijzonder uit eten in een voormalige houtplaats

Je etentje combineren met een dagje uit?

Bekijk alle mogelijkheden voor een bijzonder dagje uit

Volg je Bijzonder Plekje ook op Instagram?

 Ook leuk om te lezen:
Restaurant: Graaf OTTO in Arnhem Buiten het centrum van Arnhem vind je restaurant Graaf OTTO. Met zomerterras op het plein, een goede keuken en fijne plek voor lunch, borrel, diner. Marleen Restaurant: Dijks in Watergang Voor een bijzonder avondje uit eten ga je naar restaurant Dijks, in Watergang. Net onder de rook van Amsterdam. Huiselijk, hip en happening. Marleen Friesland: Bijzonder overnachten bij Omke Jan Logeren bij B&B Omke Jan in Friesland betekent geluk ervaren. Je kunt er eten, drinken en slapen, alles onder één dak. Beleef het mee! Heidi Hotspot: DE STAAT in Arnhem Aan de markt in Arnhem vind je een paar fijne adressen voor koffie, lunch, borrel en/of diner. Een van die adressen is De Staat, een bar en keuken in een. Marleen Hotspot: Loff Breda Op de Wilhelminastraat in Breda vind je het prachtige vegan, vegetarisch restaurant Loff. Schuif aan, alleen al voor het interieur! Marleen Restaurant: HEX in Oudewater Daar waar voorheen een klassiek Hollands eetcafé zat, vind je nu een eigentijds restaurant: HEX, in het mooiste pand van Oudewater. Ingericht door Piet Boon Marleen Bijzonder weekendje weg: Gasterie Lieve Hemel Een bijzonder adres voor een weekendje weg? Boek het boutique appartement Mon Rêve van Gasterie Lieve Hemel. Een echt verwenadres! Marleen Hotspot: Eetwinkel Stroom in Arnhem Vlakbij Station Velperpoort in Arnhem zit deze hotspot, een eetwinkel voor koffie met taart, een lunch of afhaalmaaltijd. Vers en gezond! Marleen Romantisch weekend bij Boutique hotel Sterrenberg Eén nachtje bij Boutique hotel Sterrenberg voelt als een complete vakantie. Een verwenhotel met mooi interieur, uitstekende service en goede keuken! Marleen

Uit eten in unieke restaurants: onvergetelijk!

Bijzonder uit eten? Kies voor een van deze restaurants. Op een unieke locatie, in een bepaalde sfeer, romantisch voor twee of... Persoonlijk en sfeervol.