Even geduld...

Bijzondere uitjes

Gezellig dagje eropuit?
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Bijzondere uitjes

Heb je zin in een dagje uit, maar wil je niet met de massa mee schuifelen door een dierentuin of pretpark? Geen probleem! Er zijn zoveel originele activiteiten te bedenken waarmee je een heerlijk dagje uit beleeft. Bijzonder plekje geeft je 3 ideeën voor bijzondere uitjes.

Toffe theetuinen

Theetuinen vormen een soort oase van rust in de drukke wereld van alledag. Vaak hangt er een lekker nostalgisch sfeertje. Dat moet je trouwens niet verwarren met ouderwets, want veel theetuinen hebben juist een leuke, hippe inrichting. In een theetuin ben je aan het juiste adres voor het lekkerste zelfgebakken lekkers, van scones en brownies tot worteltaart of quiche. Wil je er echt optimaal van genieten, dan kies je voor een high tea. En laat je niet ontmoedigen door het woord tuin: met slecht weer zijn in een theetuin behalve zitjes op het grasveld of terras ook knusse hoekjes binnen te vinden. Ideaal om bij te praten met familie of vriend(inn)en!

Bekijk de mooiste theetuinen

Fluisterbootje varen

Heb je wel eens met een fluisterboot gevaren? Een fluisterboot heet zo omdat hij dankzij een elektrische aandrijving muisstil is. Geen geronk van de motor of vieze uitlaatgassen om je heen dus – alleen de omgeving die jij hebt uitgekozen voor je fluisterboottocht. Er zijn kleine fluisterboten die je kunt huren en zelf mag besturen, maar ook grotere fluisterboten die je huurt inclusief kapitein. Extra leuk: vaak kun je ook een picknickmand bestellen om van te smullen terwijl je over het water glijdt. 

Huur eens een fluisterbootje in Laag Holland

Lelijk eendje huren

Lelijke eendjes – officieel 2CV of deux chevaux – spreken nog altijd tot de verbeelding. Ze trekken de aandacht met hun karakteristieke uiterlijk, geluid en rijgevoel. Ze zijn misschien niet helemaal praktisch om als dagelijkse auto te gebruiken, maar wel heel leuk om eens een dagje in rond te rijden. Gelukkig kun je voor een leuk dagje uit een lelijk eendje huren om een zelf gekozen of voor jou uitgestippelde route te rijden. Als het weer meezit, kan het dakje open en heb je zomaar een dag lang een echt vakantiegevoel.

Inspiratie voor een dagje uit

Heb jij ook wel zin in zo’n bijzonder uitje? Dat dachten wij al! Daarom hebben we hier al onze tips voor bijzondere uitjes voor jou op een rij gezet. Veel plezier alvast!  

De meest bijzondere dagjes uitLeuk om te lezen
Ontdek: het leukste van Vlieland Een weekendje weg of op vakantie gaan naar de Waddeneilanden is in elk jaargetijde een goed idee. Wij hebben ons hart verloren aan Vlieland. Waarom? Ontdek: het leukste van Vlieland! Marleen Brekelmans, Eropuit: Culinaire tocht over het Wad Vaar een dagje mee met Jan Rotgans en geniet van zeemansverhalen, uitwaaien op zee en eten van het Wad. Ambassadeur Jorieke ging je voor en weet nu zeker: “Life is a combination of magic and pasta”. Jorieke Arntz, Eropuit: 3x Laag Holland vanaf het water Stel je eens voor; een typisch Hollands polderlandschap met smalle dijken, sloten, ophaalbruggetjes en uitgestrekte weilanden met koeien. Midden in dat mooie landschap liggen idyllische dorpjes met Oud-Hollandse houten huizen. Deze streek, Laag Holland, ervaar je het beste vanaf het water. Daarom: 3x Laag Holland vanaf de boot (Er-)VAAR! Marleen Brekelmans, Getest: High Tea bij Dennenoord Het idyllische Theehuis Dennenoord is een begrip in de wijde omgeving. Begrijpelijk! De ligging in het groen, de charmante uitstraling, de gastvrijheid en natuurlijk de beroemde high tea zijn slechts enkele van de redenen om hier naar toe te gaan. Marleen Brekelmans, Getest: Eethuis en natuurcamping Voscheheugte Getest: een nachtje in een design trekkershut van natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe. Lees waarom iedereen zo'n nachtje eens moet ervaren! Helemaal in combinatie met de afternoon tea in het bijbehorende eethuisje. Marleen Brekelmans, Eropuit: top 5 van het Vechtdal Het Overijsselse Vechtdal, een gebied waar bijna alle Nederlandse landschappen te vinden zijn. Veel mensen kennen het Vechtdal van Ommen, van de vele campings en van het uitgebreide fietsroutenetwerk. Er is nog zoveel meer. Ik tip je graag, uit eigen ervaring, de leukste activiteiten van het Vechtdal. Marleen Brekelmans,