Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bijzondere vakantiehuisjes
Als je er eens lekker tussenuit wilt om te genieten van de natuur, elkaar of wat broodnodige tijd voor jezelf, wil je natuurlijk wel naar een bijzonder plekje. Kies je voor een vakantiehuisje, dan weet je in ieder geval wat je niet wilt: een druk park met weinig privacy en waar elk huisje hetzelfde is. Maar wat maakt een vakantiehuisje dan wèl bijzonder? Dat is lastig te omschrijven – maar we doen toch een poging.

Verrassend huisje = bijzonder huisje

Waarschijnlijk zit je niet te wachten op vakantieparken die allemaal op elkaar lijken. Dezelfde receptie, dezelfde restaurants, dezelfde huisjes… De eerste factor die een vakantiehuisje bijzonder maakt, is dan ook de wauw-factor. We worden vooral erg blij van vakantiewoningen met een verrassingseffect, die alle verwachtingen overtreffen. Maar wat maakt bijzondere vakantiewoningen dan zo verrassend?

Een vakantiehuis met een bijzonder interieur

Soms vindt het wauw-effect al buiten plaats, direct bij aankomst als je bijvoorbeeld een schattig boswachtershuisje of een hip tiny house aantreft. Maar in veel gevallen is het ook het interieur dat je van de ene verbazing in de andere laat vallen. Geen standaardinrichting met het hoogst noodzakelijke, maar een warme, sfeervolle inrichting met oog voor detail. Natuurlijk, trendy of rustiek, maar altijd bijzonder en duidelijk samengesteld met heel veel persoonlijke aandacht waardoor de vakantiewoning een heel eigen karakter heeft.

Slow Cabins by Jonas Verhulst

Gastvrij ontvangst bij je vakantiehuis

Over persoonlijkheid gesproken: ook de ontvangst die je bij een huisje krijgt kan een enorm verschil maken. Bijzondere vakantiewoningen hebben vaak bijzondere gastheren en -dames. Vanaf het moment dat je gastvrij wordt ontvangen voel je dat het goed zit. Dat welkome gevoel raak je tijdens je vakantie niet meer kwijt en vaak voelt het afscheid alsof je goede vrienden gedag zegt. Een reden om niet naar huis te willen!

Bijzondere vakantiehuisjes met een extra plus

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, komen we regelmatig vakantiewoningen tegen die ook nog eens een extra plus hebben. Een houtgestookte hot tub in de tuin bijvoorbeeld, waar je ’s avonds onder de sterrenhemel in kunt badderen. Of een kasteelvrouwe die elke ochtend vers brood op je stoep zet en logerende kinderen tot ridder of prinses slaat. Want ja, bijzondere eigenaren verzinnen bijzondere dingen om het hun gasten naar de zin te maken. En daarmee vormen ze de basis van alle bijzondere vakantiehuisjes die we tegenkomen.

Welk bijzonder vakantiehuisje ga jij boeken?

In de hot tub bij volle maanVakantie? Kies voor een bijzonder vakantiehuisje!

Maak je vakantie extra fijn door te kiezen voor een van de bijzondere vakantiehuisjes. Met een mooi interieur, unieke ligging, comfort. Echt even anders!