Even geduld...

In het hart van de stad Breda ligt naast de Grote Kerk (of Onze-Lieve-Vrouwekerk) het mooie Bliss Boutique Hotel. Een sfeervol hotel met 9 kamers, een fijne uitvalsbasis voor een stedentrip in het bourgondische zuiden van ons land.

Zelden werd ik bij een hotel zo hartelijk ontvangen. Bij aankomst wacht je een warm welkom. Je wordt naar je kamer gebracht, krijgt uitleg over alles wat je maar wilt weten en een paar minuten later wordt er op je deur geklopt en een glas cava met chocolaatjes en aardbeien binnengebracht. Mmmm, wat een fijne start van je verblijf! Die persoonlijke aandacht en de warmte passen goed bij de uitstraling van het hotel. Luxe materialen, een beetje chique, klassiek en tijdloos.

What a bliss

Elke kamer anders bij het Bliss Hotel

Elke kamer in het hotel is anders ingericht en verschillend in grootte. Er wordt hier niet gesproken van kamers, maar van suites. En terecht! De suites zijn ruim, hebben allemaal goede bedden, WiFi, een haard, ligbad en aparte douche, Netflix… Dat, én de uitstekende service, zijn de enige overeenkomsten. Het interieur van de suites is bepaald door een thema. Zo zijn er o.a.:

  • de Classic Suite voor mensen met stijl en klasse. Een beetje ‘shaken, not stirred’
  • de Engelse Dickens & Jones Suite met bibliotheek
  • de Mystery Suite met strakke belijningen en wit & zwart
  • de Lodge Suite met hertengeweien en geruite stoffen
  • de Business Suite waar je kunt vergaderen
  • de witte Wedding Suite waar alles romantiek ademt

Ik sliep in de Notting Hill suite, typically charming & English. Met de mooiste badkamer met een bad op pootjes en een enorme inloopdouche. Maak niet teveel plannen voor je stedentrip, de kamers zijn zo luxe dat je er graag lang blijft. Mijn favoriet is de Long Island Suite, aan de achterzijde van het hotel. Licht en zonnig.

Ontbijt op maat

Na een nacht in een van de suites volgt een uitgebreid ontbijt. De ontbijtruimte is klein en huiselijk, klassiek met veel zwart en Rivièra Maison. Bij het ontwaken kruipt de geur van vers brood al onder je deur door, ookal slaap je op de tweede verdieping. Heerlijk! Er staat een klein buffet voor je klaar, met werkelijk alles erop en eraan. Veel verschillende soorten brood, mini tosti’s met brie en honing, fruit, beleg en… Wil je een eitje? Hij wordt vers klaargemaakt. Pannenkoeken bij je ontbijt? Roept u maar. Liever yoghurt met granola? Geen probleem. Je hoeft het maar te zeggen en het komt uit de keuken.

Die persoonlijke service maakt het Bliss Hotel zo uniek. Liever ontbijten op je kamer? Het kan. Heb je overdag zin in een goede kop koffie of verse thee? Je hoeft het maar aan te geven en het wordt in je suite bezorgd. Geen zin om de deur uit te gaan voor het diner? Laat een smakelijke maaltijd op je kamer bezorgen. En dan is er nog de ‘trustbar’, een rijkelijk gevulde koelkast met frisdranken, wijnen en snacks. Flesjes Earth water zijn gratis. Heel fijn om zo in de watten te worden gelegd!

Praktische informatie:

Wat? Bliss Boutique Hotel 
Waar? Torenstraat 9 Breda
Prijs: v.a. € 200,- per kamer per nacht incl. ontbijt
Handig: Honden zijn welkom

Ontdek ook deze tips voor je stedentrip Breda

Ontdek ook deze plekjes: