Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bloesemtijd
Wanneer de lente start, is het aftellen. De bloesemtijd komt er aan. De warme lentezon doet haar werk. Nog heel even en dan staan miljoenen fruitbomen in volle bloei. Elk voorjaar trekken tienduizenden bezoekers naar de boomgaarden, om al fietsend en wandelend te genieten.

Logeren tussen bloeiende bloesems

Meer »

Bloesemtijd in de Betuwe

De Betuwe staat bekend om de duizenden fruitbomen. Honderden bezoekers gaan langs de bloeiende boomgaarden om te genieten van de bloemenpracht. Witte en roze bloesems kleuren de boomgaarden. Speciale wandel- en fietsroutsen voeren je langs de mooiste plekken. Geniet van deze bloesemtijd door een paar dagen te verblijven bij een bijzonder plekje in de Betuwe (of omgeving).

Wanneer de bloesemtijd precies is, hangt af van het weer. Meestal is april de beste maand om de bloesem te bewonderen. De bloesemtijd begint met de witte pruimenbloesem, gevolgd door de kersen. Vervolgens zijn de perenbomen aan de beurt en als laatste kleuren de bomen roze van de appelbloesem.

Een hand die de bloesem aanraakt

Het beroemde Appeldijkje in de Betuwe

Wanneer je de bloesempracht wilt bewonderen, dan kun je er bijna niet omheen om langs het Appeldijkje te fietsen of wandelen. De beroemde Appeldijk is een van de mooiste voorbeelden van de jaarlijkse bloesempracht. In het Betuwse Tricht, bij Landgoed de Mariënwaerdt, slingert de dijk langs de Linge en lange rijen appelbomen. Een pracht gezicht! Leuk in combinatie met een verblijf in het Buitenlevenhuisje op Landgoed de Mariënwaerdt of een bezoek aan het landgoed.

Bloeiende heuvels

Wist je dat er in Zuid-Limburg ook veel bloeiende boomgaarden te bewonderen zijn? De glooiende heuvels zien er in het voorjaar uit als een bloementapijt. Bij elke bocht een nieuw tapijt om je over te verwonderen. Trek je wandelschoenen aan, ontdek per fiets de boomgaarden of huur een Vespa of lelijke eend om op ontdekking te gaan. Tussen de prachtige vakwerkhuizen liggen fraaie, karakteristieke hoogstamboomgaarden. En, Zuid-Limburg heeft een streepje voor op de rest van Nederland. Doordat het in het zuiden van ons land vaak een paar graden warmer is, bloeit de bloesem er eerder.Ook leuk om te lezen:
Lente: ontelbaar veel redenen om je te verheugen op het voorjaar Elke openspringende knop is een startschot voor een seizoen genieten. We geven je 40 redenen waarom de lente zo leuk is. Voor nog meer lentekriebels. Jorieke , 20 maart 2018 Lente: Beleef de Betuwse bloesem Toe aan een shot lentegevoel? Geniet een dag van de bloesempracht in de Betuwe! Op de fiets, al wandelend of per kano over de Linge. Onze tips. Liesbeth , 7 april 2018 Boek: FRIS van Bijzonder Plekje De lente op haar mooist beleven? In het boek FRIS vind je volop tips en bijzondere plekjes om het beste uit de lente te halen. Marleen , 8 maart 2018 Vier de lente in Amsterdam – 5 tips Vier de Amsterdamse lente met deze 5 bijzondere activiteiten en momenten. Van bloesemsneeuw tot yoga tussen de geiten. Lente in de stad! Marre , 30 maart 2018 Eropuit: Bloesems spotten in België Niets maakt in het voorjaar zo vrolijk als de bloesem die aan de fruitbomen bloeit. Toe aan lentegevoel? Vijf tips om te genieten van de bloesempracht! Heidi , 23 april 2018 België: bloesemtocht per Vespa Het leukste uitje in de lente! Per hippe Vespa langs de eindeloze zee van bloesems in het Belgische Haspengouw, Limburg. Verrassend mooi! Heidi , 9 mei 2018 Lente: 10x toeren en wandelen langs bollen & bloemen Lente? Zie hoe de natuur ontwaakt en geniet van bloesems en bloembollen. 10x toeren en wandelen langs bollen & bloemen. Puur lentegeluk! Mirjam , 22 maart 2019 Lente: de mooiste bloesemplekjes Bloesemtijd, dan moet je in de Betuwe, Zuid-Limburg en in het Belgische Haspengouw zijn. Onze tips voor de mooiste bloesemplekjes. Marleen , 31 maart 2019