Even geduld...
Boek: FRIS van Bijzonder Plekje
Lang leve de lente!
Lees verder Boek: FRIS van Bijzonder Plekje
Blog
De nieuwste ontdekkingen, fijne hotspots en het laatste nieuws delen we hier graag met je. Ontdek trends, lees de ervaringen en tips van de Bijzonder Plekje ambassadeurs en laat je inspireren.
Boek: FRIS van Bijzonder Plekje De lente op haar mooist beleven? In het boek Fris vind je volop tips en bijzondere plekjes om het beste uit de lente te halen. Marleen Brekelmans, Portugal: 365 dagen per jaar naar de Algarve Een van de mooiste streken van Portugal is de zuidelijke Algarve. De zon schijnt (bijna) altijd, het eten is goed, er is veel te doen. Neem onze tips mee op vakantie. Heleen Ravenhorst, Vakantie: Gezinsvakantietrends Digitale detox, samen met opa en oma herinneringen maken tijdens een onvergetelijke familievakantie, rekening houden met het milieu: dit zijn de trends voor gezinsvakanties, herken jij je erin? Ellen Groenveld, Portugal: Algarve culinair Eten en drinken zijn heel belangrijk in de Portugese cultuur. Onze tips voor een culinaire trip door de Algarve. Heleen Ravenhorst, Lente: Beleef de Betuwse bloesem Niets maakt in het voorjaar zo vrolijk als de bloesem die aan de fruitbomen bloeit. Toe aan een shot lentegevoel? Geniet een dag van de bloesempracht in de Betuwe! Liesbeth Kaldenberg, Eropuit: Ontdek de waterlinies Eeuwenlang dienden waterlinies als verdediging. Nu hebben de forten vrijwel allemaal een nieuwe bestemming gevonden. Nieuwsgierig? Lees er meer over! Liesbeth Kaldenberg, Wintersport: Skiën & swingen met vriendinnen Een paar dagen skiën met vriendinnen? Bezoek Rock The Pistes; het enige muziekfestival bovenop een berg. Marre Smit, Doe je mee? Een weekje digitaal detoxen Betere concentratie, meer rust, heerlijk slapen en minder stress zijn onder andere de voordelen als je je smartphone wat vaker uitzet en weglegt. Eén de belangrijkste voordelen hebben we dan nog niet eens genoemd, namelijk meer aandacht voor je omgeving en elkaar. Want zeg nou zelf, écht contact is toch veel leuker dan via je telefoon? Ellen Groenveld, Eropuit: Teuten en toeren Het leukste dagje uit in Nederland? Met stip op 1: teuten en toeren! Met een oldtimer toeren en genieten van lekkers bij Theeschenkerij Boerengoed. Marleen Brekelmans, Getest: Hof te Voorde Op zoek naar een rustig gelegen 14-persoons vakantiehuis? Kindvriendelijk en lekker ruim? Tip: Hof te Voorde op 10 minuten van Belgische Kortrijk. Marleen Brekelmans, België: de lekkerste adressen aan de kust Ontdek de leukste en lekkerste hotspots aan de Belgische kust, van Oostende tot De Panne. Van ontbijt-, lunch en borrel hotspot tot het beste visrestaurant. Marleen Brekelmans, België: 5x bijzonder overnachten aan de kust Ga je mee, naar zee? We hebben de fijnste logeeradressen aan de Belgische kust voor je op een rij gezet. Marleen Brekelmans,
Ambassadeurs
Bijzonder Plekje werkt samen met een team van enthousiaste (freelance) journalisten en gastbloggers. Deze ambassadeurs van het goede leven delen, net zo graag als ik, hun leukste ontdekkingen, hotspots en favoriete plekjes.
Marleen Brekelmans
Marre Smit

Marre is een echte city-girl - al kan ze tegenwoordig niet echt meer wegkomen met ‘girl’ - die af en toe moet ontsnappen naar de natuur om optimaal te blijven genieten van de stad. Moeder van 3 kinderen (8, 6 en 5 jaar), werkt als webdesigner en is gek op vuurtorens. Ze kan uren zoeken naar de perfecte plek. Niet alleen de locatie is belangrijk, haar keuze voor een plek valt of staat met het interieur. Ze wordt erg blij van een mooie plek waar aandacht aan besteed is.

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Ellen Groenveld

Ellen is freelance lifestyle redacteur voor Motorboot magazine en verantwoordelijk voor de social media bij Dekker Watersport. Voor Motorboot is ze altijd op zoek naar leuke, originele en handige producten voor aan boord en op reis. Ze woont in de Zaanstreek en is samen met haar gezin vaak op het water te vinden met hun zeilboot. Dol op het Griekse eiland Corfu, maar ook op Schotland en wintersport in Oostenrijk. Ze is van mening dat je voor een vakantiegevoel niet altijd ver weg hoeft te gaan!

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Liesbeth Kaldenberg

Liesbeth is tekstschrijver en fotograaf bij Nummer 21, heeft bouwjaar ‘75. Ze woont in het midden van het land met man Bjorn, vier kids en wat konijnen en kippen. Wat ze het liefst doet, is in woorden en beelden vangen wat voor moois ze om haar heen ziet. Soms zijn dat hele alledaagse dingen, soms dingen die je niet iedere dag tegenkomt. Ze schrijf artikelen, blogs en andere teksten en fotografeert erbij. Of andersom. 

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Jolanda Spoelstra

Als Jolanda online speurt naar de mooiste (vakantie-)adresjes vergeet ze de tijd. Pareltjes spotten en fantaseren over onbekende bestemmingen - she loves it! En vervolgens natuurlijk gaan. Op reis door binnen- of buitenland eet ze graag lokale specialiteiten, zoekt ze naar (oude) bibliotheken en als echte Dutchie ontdekt ze de omgeving het liefst op de fiets. Voor Bijzonder Plekje deelt ze met plezier haar ervaringen en tips met jou. Ze woont in hartje Delft met haar man Arthur en werkt als adviseur en onderzoeker in de jeugdzorg. Je kunt haar volgen via 
@JoSpoelstra op Instagram en Twitter.
 

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Jorieke Arntz

Moeder van 3 prachtmeiden. Aan haar keukentafel kan altijd iemand aanschuiven voor een hapje of een drankje. Ze organiseert graag aanschuifdiners met seizoensgerechten. Houdt van mooi gedekte tafels, veldboeketten en... uitslapen. Maar komt graag hemelbed of bedstee uit om bijzondere adresjes te testen en te delen met jou.

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Heidi de Jager

Houdt van Jeroen, de zon, op restaurant gaan, zomerbloemen, fashion, het strand, wit, tijdschriftjes, de bergen, zondagochtend, kids, koffiekoeken, haar huis (in Antwerpen), Pinterest... Loves life!

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Mirjam Enzerink

Als freelance journalist schrijft Mirjam voor tijdschriften als Seasons, Buitenleven en Ariadne at Home. Ze combineert haar werk met haar passie voor natuur, tuinen, interieur en reizen. Zo ontdekt ze talloze Bijzondere Plekjes in Nederland en Europa. Ze heeft een voorliefde voor Zweden, daar is ze thuis. 

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Irene Ticheler-Lodewick

Irene houdt van leuke plannen… grote en kleine plannen. Om lekker ergens goeie koffie te drinken of om de vakantie van haar (of jouw) dromen te plannen. Allemaal leuk. Ze krijgt er geen genoeg van. De bergen geven haar energie en van de zon wordt ze ook intens gelukkig. Een beetje yoga, haar 3 leuke mannen en hondje erbij, en ze is compleet.

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Heleen Ravenhorst

Heleen, moeder van 3. Werkt in de communicatie voor een werkgever en heeft een eigen bedrijf, Signaalgroen, marketing & communicatie. Het ontmoeten van nieuwe mensen geeft Heleen energie, ze gaat graag nieuwe uitdagingen aan en is ondernemend. Happy wordt ze van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met haar oude retro camper.

Lees meer...
Marleen Brekelmans
Lotte van der Meij

Lotte van der Meij is het gezicht achter het Friese inspiratieplatform Leven in Friesland, ofwel LiF.  Ze deelt met regelmaat haar ontdekkingen en belevenissen vanuit Friesland.

Lees meer...
In de media
link link link

Op de hoogte blijven van de laatste berichten?