Even geduld...

Het Bregenzerwald is zowel in zomer als winter een fijne vakantiebestemming. Eindeloze wandelmogelijkheden, talrijke fietsroutes en in de winter mooie skigebieden. Vervelen is hier onmogelijk! Kies voor je verblijf in Bregenzerwald een van deze accommodaties en je hebt gegarandeerd een onbezorgde vakantie.

1. Boutiquehotel Bären Bregenzerwald

Een van onze favoriete hotels in Oostenrijk is Hotel Bären in het centrum van Mellau. Dit boutique hotel is helemaal van deze tijd en heeft toch die warmte en het comfort waar Oostenrijk bekend om staat. Onthaasten is het motto. Lekker lang en lanzaam genieten van een met liefde verzorgd ontbijt, de dag beginnen met een koffietje op het zonneterras, een grote leestafel met tijdschriften en mooie boeken… Goede koffie en huisgemaakte taarten in Café Deli en een sauna voor na een dag van inspanning in de bergen.

Hotel Bären und Cafe Deli – A-6881 Mellau

Qm91dGlxdWVob3RlbCBCYXJlbiBCcmVnZW56ZXJ3YWxk

Qm91dGlxdWVob3RlbCBCYXJlbiBCcmVnZW56ZXJ3YWxk

2. Bio Pension Beer

In de ‘buitenwijk’ Gräsalp bij Schoppernau ligt Bio Pension Beer, een kleinschalige B&B waar duurzaamheid centraal staat. Met slechts vier kamers ben je hier verzekerd van persoonlijke aandacht. Met veel liefde is het pension gebouwd met duurzame materialen. De houten vloeren, balken en meubels zijn gemaakt van bomen uit de omringende bergen: elke kamer van een ander soort hout. Het ruikt er heerlijk! De kamers zijn ruim en hebben allemaal een balkon met utizicht op de bergen.

Het bio-ontbijt wordt geserveerd in een aparte gastenkamer en bestaat uit regionale en biologische producten van omliggende boerderijen. Verser dan vers en vol smaak.

Bio-Pension Beer – Gräsalp 357, 6886 Schoppernau

3. Biohotel Schwanen

‘Het gaat niet om de lengte van je vakantie, maar om de kwaliteit ervan’, zeggen ze bij Biohotel Schwanen. De ‘Zwaan’ is een traditonele herberg, omgetoverd tot modern en comfortabel hotel met gebruik van houtsoorten als eiken en zilverspar. Je ruikt het hout in het hotel. Net als de heerlijke geuren die uit de keuken komen. Hier wordt echt gezond gekookt. Met groente en kruiden uit eigen moestuin, volgens de methode van Hildegard von Bingen.

Biohotel Schwanen – Kirchdorf 77, 6874 Bizau

4. n Apartments Hotel

Aan de zonzijde van Au-Schoppernau ligt dit kleinschalige appartementencomplex. In alle rust, op een prachtige locatie boven het dorp. Het uitzicht is adembenemend! Het complex ligt vlakbij Bergbahnen Diedamskopf en bij voldoende sneeuw ski je vanaf de voordeur. De spa heeft een stoombad en Finse sauna.

n APARTMENTS HOTEL – Halde 346b, 6886 Schoppernau

5. Schneiderei  Schoppernau

Een huis met een rijke geschiedenis, nu een modern en stijlvol 10-persoons vakantiehuis in Schoppernau. Zelden werden oud en nieuw zo mooi gecombineerd. Zo vind je hier een authentieke houtkachel en een traditionele Oostenrijkse eethoek met hartjes in de stoelen. Maar ook een eigentijdse keuken en een moderne badkamer. Strak, basic en sfeervol!

Schneiderei  Schoppernau – Riese 250, 6886 Schoppernau

Meer lezen?

Bekijk ook onze vakantiehuizen in Oostenrijk.

Onze to-do tips voor het Bregenzerwald





Ontdek ook deze plekjes: