Even geduld...

Op zoek naar een leuke (vriendinnen)trip? Wat denk je van een cruise naar Newcastle in Engeland! Je reist er gemakkelijk naartoe en Newcastle verrast je met veel hippe plekjes. We zetten onze tips op een rij, met om te beginnen tips voor een fijne reis en verblijf. In aanvulling 6 hotspots voor je!

Op uitnodiging van DFDS stap ik aan boord van de Princess Seaways. Deze prinses – met plek voor maar liefst 1460 passagiers – vaart elke nacht van IJmuiden naar Newcastle upon Tyne (afgekort Newcastle) in het noorden van Engeland. Zeg ik ‘cruise’, dan denk jij waarschijnlijk ‘comfortabel’. Inderdaad – eenmaal langs de douane heb je naar de reis geen omkijken meer en op het schip vind je alles wat je nodig hebt. Met onderstaande tips maak je de trip extra gezellig!

Ga voor een vriendinnenweekend naar Newcastle

Op een cruise heb je vrijwel geen reis- of keuzestress en dus zeeën van tijd. Tijd voor samen eten en drinken en heel veel kletsen. Dat vraagt om een gezellig reismaatje die niet terugdeinst voor een eventuele stormachtige nacht (zie volgende tip). Ik neem één van mijn liefste vriendinnen mee die ik al een tijd niet gezien had. Ken jij ook iemand met wie je uren kunt praten en lachen? Perfect gezelschap voor een cruise, dus meevragen zo’n topper!

Je zit op een schip en dat kan betekenen: zeeziekte. We moeten ons tijdens de heenreis een beetje koest houden, ter compensatie van de golven zeg maar. Hier komen een paar hoe-overleef-ik tips!

  • Ga naar de Guest Service Center (op de 6e verdieping) voor een gratis reistabletje. Handig als je die zelf bent vergeten.
  • Maak het zo gezellig mogelijk in je hut. Zet een leuk muziekje op, deel een Tony Chocolonely en focus op de gezellige gesprekken in plaats van op de golven.
  • Even een frisse neus halen helpt. Ga naar buiten om een Leonardo DiCaprio en Kate Winslet momentje (Titanic) te pakken. Gewoon doen!
  • En ga vroeg naar bed. Want voor je het weet, is de nacht voorbij en is Newcastle al in zicht. ​

En dan komen deze tips goed van pas! 6 hotspots in town:

U3RyYWF0YmVlbGQgNA==Q29sbGVnZSBzdHJlZXQ=

1. 7 Bruggen in Newcastle

Als je in Newcastle upon Tyne bent, is het leuk om langs rivier de Tyne te wandelen. Daar vind je namelijk maar liefst 7 bruggen die Newcastle verbinden met Gateshead, de stad aan de andere kant van de Tyne. De Millennium Bridge is de nieuwste van de 7 bruggen. Het bijzondere aan deze fiets- en voetgangersbrug is dat hij opent door opzij te kantelen, alsof ‘ie je een knipoog geeft. Bij Pitcher & Piano strijk je neer voor een drankje met uitzicht op de rivier.

Pitcher & Piano – 108 Quayside
QnJ1ZyAzUGl0Y2hlciBhbmQgcGlhbm8=

2. The Stand

Vlakbij ons hotel (Motel One Newcastle) vinden we een pareltje. The Stand is eigenlijk een Comedy Club maar óók een bistro. Een perfect plekje voor een lunch of koffietje en heel betaalbaar. Bij het vriendelijke personeel bestellen we voor 6,5 pond een salade met quinoa en falafel en voor 5 pond een broodje tonijn. Check de website voor veel meer lekkers!

The Stand- 31 High Bridge
VGhlIHN0YW5kVGhlIHN0YW5kIDQ=

3. The Botanist

The Botanist staat op bijna elk Newcastle-lijstje en dat is niet zonder reden. Dit restaurant (en café en cocktailbar) is alleen al voor het oog een bezoekje waard. In het midden van The Botanist staat een reusachtige boom die je blik mee omhoog neemt naar de prachtige glazen koepel. Er is regelmatig live muziek en je drinkt er bijzondere cocktails. Wat denk je bijvoorbeeld van een Peach and Apple Pot? Deze cocktail zit in een – jawel! – plantenpot en wordt geserveerd met een wolkje mist!

The Botanist – Monument Mall

4. Pleased To Meet You

Nog zo’n leuke plek voor een borrel is Pleased To Meet You. Daar waar het aapje aan de gevel hangt, ben je aan het juiste adres. De drankenkaart is eindeloos. Bier, whiskey, wijn, prosecco, gin, cocktails: you name it, they’ve got it. Wij gaan voor de gin tonics en genieten van de gezelligheid om ons heen.

Pleased To Meet You – 41-51 High Bridge
UGxlYXNlZCB0byBtZWV0IHlvdSAy

5. The Herb Garden

Where to go for dinner? Als je zin hebt in pizza dan is The Herb Garden the place to be. Dit restaurant zit vlak onder de spoorlijn van Newcastle (af en toe hoor je een trein voorbij komen) en voor de deur staat een levensgroot plastic paard. Zoek een fijn plekje onder het plafond met ontelbaar veel lampionnen en geniet van de houtovengebakken pizza. The Herb Garden werkt met zoveel als mogelijk zelfgekweekte groenten en kruiden.

The Herb Garden – 8 Westgate Rd
QiBwbGFmb25kIHRoZSBoZXJi

6. Las Iguanas

De vrolijke kleuren van dit restaurant trekken onze aandacht. Lopen we nou in Newcastle of zijn we ergens in Zuid-Amerika beland?! Op het menu vind je onder andere kaasfondue uit Peru, burgers uit Argentinië en burritos uit Mexico. Wij kiezen voor onze lunch een groot bord nachos met guacamole en gesmolten kaas. Hmmm. Oh ja, cocktails bestel je hier ook: 2FOR1 all day every day!

Iguanas – 62-74 Grey Street
bGFzIGlndWFuYXM=

Praktische informatie:

Cruise: Boek je MiniCruise naar Newcastle via DFDS. Je hebt de keuze uit verschillende hutten die allemaal voorzien zijn van opgemaakte bedden en een eigen badkamer.
Blijf een nachtje in Newcastle slapen: Om je stedentrip Newcastle écht relaxed te maken, raden we aan een nacht in Newcastle te blijven. Wij slapen in Motel One Newcastle (betaalbare designhotels in veel grote steden in Europa). Vanaf de bushalte een paar minuten lopen, centraal gelegen en leuk ingericht.