Even geduld...

Op vakantie in de Dordogne wil je uiteraard ook lekker eten. Het aanbod aan restaurants is zo groot, dat je de weg kwijt kunt raken. Waar eet je het lekkerst? Wij zetten 6 van de leukste plekjes en restaurants voor je op een rij.

1. Garden Party

Misschien een beetje een vreemde naam voor een heel rustig restaurant midden in een stadje in de Dordogne. Hier geen tuin te bekennen en ook geen party. Maar wat een goed eten! Vriendelijk en gastvrij personeel en een prachtig uitzicht over een kleine vallei achter het restaurant. Zorg dat je nog genoeg honger hebt om als toetje het kaasplankje te bestellen. Hun cabacou (geitenkaasje) met aardbeien is heerlijk!

Garden Party – Le bourg-haut, Place des Fosses, Limeuil

2. Jour de Marche

Het aanbod van kleine restaurantjes in een Franse stad kan overweldigend zijn. Welk plekje kies je? Wij kwamen terecht op een plein midden in Periguex bij Jour du Marche. Een superleuk plekje tussen allerlei andere toeristische restaurants. Drie kleine gangen met heerlijke gerechten voor 16 euro. Ik als echte ‘steak tartare’ fan likte m’n vingers af bij deze versie. In de zomer serveren ze een groot bord met 5 kleinere versies van de gerechten zodat je kunt delen en alles kunt proeven! Moeder de vrouw staat in de keuken (waar ze het koken als klein meisje leerde van haar grootmoeder) en meneer bedient het terras. Ga op tijd, het terras zit zo vol!

Jour de Marche – 28 rue Eguillerie, Perigueux

3. Salon de the du Jardin de Marqueyssac

Laat je niet misleiden door de naam, je kunt hier veel meer dan alleen maar thee drinken. Dit kleine restaurant ligt op het terrein van de geweldig mooie tuinen van Marqueyssac. Sowieso een bezoek waard! Je eet hier met een fenomenaal uitzicht over de vallei van de Dordogne. Van een uitgebreid menu tot een heerlijke, simpele croque monsieur. Met een beetje geluk staat de pauw, die op het terrein woont, met z’n mooie veren open voor je tafel!

Les Jardins de Marqueyssac – Vezac

4. Chateau Les Merles

De Hollandse chef Bas Holten kookt hier al 14 jaar de sterren van de hemel. Hier ga je eten als je iets te vieren hebt. Het restaurant ligt in een van de gebouwen op het landgoed van Chateau Les Merles.

Wij genoten van het menu (verandert regelmatig, altijd met verse lokale producten van het seizoen). Glaasje wijn van de wijngaard van de buren erbij – verder niks meer aan doen! Het restaurant ligt vlak bij het vliegveld van Bergerac – met dagelijkse vluchten naar Nederland. De perfecte plek om je vakantie af te sluiten met een heerlijke lunch. Wil je hier iets langer genieten? Boek dan een kamer in het hotel!

Chateau Les Merles – 3 Chemin des Merles, Mouleydier

5. Bacchus

Midden in het centrum van het bekende stadje Sarlat vind je een groot plein met een heleboel restaurants. Je hoeft niet alle menukaarten meer af te gaan of naar binnen te spieken – je kunt direct naar Bacchus lopen, te herkennen aan de zwarte stoelen. Vrij toeristische plek, maar je eet er een prima ‘canard’ – echt een regionale specialiteit. Regent het? Zoek dan een leuk plekje op de binnenplaats. En mocht je toevallig de eigenaar Francois treffen; spreek Engels met hem, doe je ogen dicht en het is alsof Inspector Clouseau recht tegenover je staat.

Bacchus – 8 Place de la Liberté, 24200 Sarlat-la-Canéda

6. Le Bistro

Net om de hoek van het grote plein van Sarlat vind je typische, lokale gerechten in een sympathiek restaurantje. Net als veel van de restaurants in de stad behoorlijk toeristisch, maar niet overal zijn de ‘pommes sarladaises’ zo lekker als hier. Het is een typische lokaal gerecht waarbij aardappelen met knoflook en peterselie gebakken worden in het vet van de gans of eend.

Le Bistro – 14 Place du Peyrou, Sarlat (tegenover de kerk)

Praktische informatie:

Hoe: Transavia vliegt meerdere keren per week naar Bergerac.
Overnachten: Bekijk onze bijzondere logeerplekken in de Dordogne.
Meer info: Meer informatie over de Dordogne? Dordogne-Perigord-tourisme
Huurauto: Wil je wat zien van de Dordogne en een roadtrip maken? Een huurauto is onmisbaar. We hebben goede ervaringen met Sunny Cars.

Nieuwsgierig wat er allemaal te doen is in de Dordogne?

Lees onze Dordogne to do tips!





Ontdek ook deze plekjes: