Even geduld...

Slapen: bijzonder overnachten Fins Lapland

Een droom!
Foto geschreven door <br><a href=Marleen Brekelmans" nopin="nopin">
geschreven door
Marleen Brekelmans

Deze droombestemming in Finland moet ik gewoon even met je delen! Als ik een bucketlist zou hebben, dan stond een overnachting in deze dome vast en zeker bovenaan. Wat een plaatje!

Een winters sprookje

Een van onze mooiste wintervakanties ging naar Noorwegen, waar we een week verbleven in Boutique designhotel Herangtunet. De term wondere witte wereld komt daar vandaan, dat kan niet anders. Meters sneeuw, heldere lucht, rode houten huisjes in het landschap, stilte... echt magisch! Een week langs 'dompelden' we ons onder in de sneeuw. Op de ski, al langlaufend en wandelend namen we het mooie landschap in ons op. Een droom kwam uit tijdens de husky safari en het geluid van de blaffende honden kan ik nog altijd horen.

De Aurora Dome

Er zijn weinig dingen die deze vakantie kunnen overtreffen, maar ik verwacht dat een verblijf in Finland, ten noorden van de Poolcirkel, in de buurt komt. In het noorden van Fins Lapland, direct aan het Pallas-Yllästunturi National Park ligt Torassieppi Winter Village. Hier vind je nog ongerepte natuur, rust en ruimte. 

Nieuw is de Aurora Dome, een comfortabele tent in iglo stijl. Romantisch met een open haard, een adembenemend uitzicht over het bevroren meer, een comfortabel bed... Hier wil je toch de hele nacht naar buiten liggen staren, wachtend op het noorderlicht. Mooier wordt het dan echt nooit meer!

Huskytocht, sneeuwwandelen...

Kom overdag maar wel die mooie dome uit voor de bijzondere activiteiten die georganiseerd worden. Een romantische rendiertocht, 's nachts op sneeuwschoenen wandelen of een huskytocht maken die al jaren op je wensenlijst staat. Is dit een droom die werkelijkheid wordt?

Praktische informatie:

Zo'n droomreis maken? Voigt Travel weet waar je moet zijn!

Lees meer over Lapland

Ook leuk om te lezen:
Zweden: De magie van Lapland Een hondensledetocht, rendieren in de sneeuw, het Noorderlicht zien... Voor velen lijken deze fenomenen onbereikbaar, maar ze zijn dichterbij dan je denkt. De magie van Zweden vind je in Zweeds Lapland en ligt binnen bereik! Marleen Brekelmans, Impressie: Zweeds Lapland Zweeds Lapland, voor velen een bestemming op de bucketlist. Begrijpelijk! De natuur, de rust, de ruimte, de winters, het Noorderlicht... Mocht je een keer de kans hebben, ga! Ik laat je in beeld zien waarom een bezoek aan Zweeds Lapland zo'n goed idee is. Marleen Brekelmans, Boek: De keukentafel van het Noorden Het boek 'De keukentafel van het Noorden' van Yvon Jaspers is zo'n mooi boek, je laat het wekenlang op tafel liggen om keer op keer door te bladeren. Over fika, hygge en andere kleine geluksmomenten. Marleen Brekelmans, Lapland: Cool overnachten in het ijshotel in Zweden Wanneer je naar Lapland gaat, dan mogen een sneeuwscootertocht, huskysafari en het Noorderlicht niet ontbreken. Zet deze tip ook maar snel op je bucketlist: een rondleiding (of beter nog een overnachting), in het IJshotel in Zweden. Bijzonder, indrukwekkend en cool! Marleen Brekelmans, Lapland: betoverend mooi Lapland heeft een grote aantrekkingskracht, ook op reizigers die de ‘hele wereld’ al gezien hebben. Lapland betovert en verovert je hart! Marleen Brekelmans, Lapland: 5 avontuurlijke activiteiten Op vakantie gaan naar Lapland is bijzonder en voor velen een lang gekoesterde droom. Je verbljif in de sprookjesachtige witte wonderwereld is om nooit te vergeten. Met deze avontuurlijke activiteiten maak je je reis compleet. Marleen Brekelmans,