Even geduld...

Het heerlijke klimaat, de mooie omgeving, de fijne sfeer: ik ben dol op het Griekse eiland Corfu. Op mijn 19e ging mijn eerste vliegreis er naar toe. De gave vakantie van toen ben ik nooit vergeten en toen we 8 jaar geleden op zoek waren naar een zonnige vakantiebestemming wisten we al snel dat het Corfu zou worden. Een reistijd van 2,5 uur met het vliegtuig is goed te doen. Inmiddels zijn we een beetje verslaafd aan Corfu. Waarom? Onze tips voor dit Griekse eiland:

Huur een auto om het eiland te verkennen

Zodra je het uit het vliegtuig stapt, voel je het heerlijke warme dekentje. Olijfbomen, fruitbomen en cipressen: vanwege het gunstige klimaat is Corfu één van de groenste eilanden van Griekenland en de natuur is er dan ook prachtig. Tijdens onze vakantie relaxen we bij het zwembad maar gaan we er ook veel op uit. We huren de leukste auto van het eiland: een lichtblauwe Fiat 500 cabrio!

De mooiste plekjes op Corfu

  • Krouzeri beach aan de oostkust is favoriet, een relaxed kiezelstrand met een hoge steiger waar je vanaf kunt springen. Bij Taverna Yiannis mag je gratis gebruik maken van ligbedden en parasols. De vis op het menu is vers en wordt iedere dag door Yiannis zelf gevangen. Ook fijn: douchen op het strand om het zoute water af te spoelen.
  • Glyfada beach aan de westkust: lang zandstrand gelegen in een prachtige, rotsachtige omgeving. Ook wel Golden Beach genoemd. Lunch in de Glyfada Taverna, onze favoriet: de clubsandwich.
  • Corfu stad: kleine straatjes, winkeltjes, taverna’s. In de sfeervolle hoofdstad van het eiland valt altijd wat te beleven. Tip: ontbijten tussen de corfioten bij Joséphine aan de Liston.
  • Paleokastritsa: snorkelen en zwemmen in azuurblauw water. De kust is er prachtig! Neem eten en drinken mee en huur een motorboot. Ontdek hier de mooiste stranden van het eiland die alleen per boot bereikbaar zijn!
  • Kanoni: vliegtuigen spotten onder het genot van een frappé. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht op de start- en landingsbaan van het vliegveld en het beroemde Vlacherna klooster dat op zo goed als iedere Corfu reisgids staat.
  • Kouloura: lief en fotogeniek haventje.
  • Pagi: in en rond dit dorpje is gefilmd voor de James Bond film “For Your Eyes only” (1981). De gastvrije en lieve eigenaren van Spiros Café waren er destijds bij en vertellen je alles over deze bijzondere ervaring. Op een groot scherm in het café laten ze de Corfu-fragmenten uit de film zien. Ook als je geen fan bent van 007 is dit een aanrader.

De leukste restaurantjes op Corfu

  • 60 Needles in Kato Korakiana: eten wat de pot schaft bij Alexi. Geen gedoe, gewoon lekker Grieks.
  • Emeral Bakery op de weg van Gouvia naar Paleokastritsa: ijs ijs ijs. Zó lekker!
  • Pomo D’oro in Corfu stad: heerlijk verfijnd eten op een rustig plekje in de drukke stad.
  • Taverna Nikolas in Agni per boot, scooter of auto: hier kun je lekker eten en kijken naar de bootjes die af en aan varen.

Doen op Corfu

  • Krijtstiften mee: zoek mooie grijze stenen op het strand en versier ze met krijtstift. Leuk om te doen en een mooi souvenir voor thuis.
  • Waterskiën. Beginner of gevorderd: Spiros van “35 Boats” in de baai bij Komeno kan iedereen leren waterskiën. Ook mij!
  • Mooie-boten-spotten! Er varen een prachtige jachten op de Ionische Zee rond Corfu. Wij zijn nogal nieuwsgierig van aard: op marinetraffic.com kun je zien wat er in de buurt ligt afgemeerd met informatie over het schip.

Praktische informatie:

Overnachten
In het oosten van Corfu, nabij het dorpje Ano Korakiana ligt tussen de olijfbomen Villa Eliá met het mooiste uitzicht van Corfu. De luxe villa is geschikt voor 6 tot 8 personen, heeft een prachtig privé zwembad en is van alle gemakken voorzien.

Vliegen
In het hoogseizoen wordt bijna dagelijks naar Corfu gevlogen. Vanaf Amsterdam Schiphol door Transavia, Corendon, TUI en Easyjet. Vanaf Eindhoven en Weeze (Duitsland) vliegt Ryanair.