Even geduld...

Heb je plannen om op vakantie naar Frankrijk te gaan? Kies voor Bretagne, veelzijdig en spectaculair. Met vuurtorens, kastelen, een stoer wandelpad langs baaien en kliffen, schilderachtige eilanden voor de kust, een mild klimaat, frisse zeelucht en volop lekkernijen uit de Bretonse keuken.

Neem de Côtes d’Armor als uitvalsbasis. Een dagje strand, kajakken voor de kust, een bezoek aan Saint Malo, wandelen over het Douanepad of langs de Roze Granietkust… De mogelijkheden zijn eindeloos! Voel je welkom bij Into the prairie, een bijzondere plek met huisjes voor koppels, rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars, gezinnen en liefhebbers van het Franse leven.

Twijfel je nog of je op vakantie naar Bretagne moet gaan? 5 redenen om je koffer te pakken:

1. Île-de-Bréhat

Wil je het gevoel hebben even helemaal weg te zijn van de wereld? Bezoek het bloemeneiland Île-de-Bréhat, de perfecte plek ver van alles. Het eiland is autovrij, rustig en beeldschoon. Het is slechts tien minuten varen naar dit paradijs voor de kust. Maak een wandeling langs de ruige kust naar de vuurtoren in het noorden, bezoek de mooie bloementuinen, bewonder vogels en dwaal door de straatjes van het enige en pittoreske dorpje, langs charmante vissershuizen.

2. Badplaats Binic

Deze kleine haven- en badplaats is leuk voor iedereen. In het stadje, een van de schoonheden van de Côtes d’Armor, is altijd wel leven in de brouwerij. Op de (drie) stranden lopen kinderen schelpen te zoeken, zie je leuke houten badhuisjes en komen vissersmannen binnen met de oogst van de dag. Die oogst wil je natuurlijk proeven, bij een van de lokale visrestaurants. Proef zeker ook de plaatselijke specialiteit: zoete & hartige pannenkoeken. Probeer op donderdag naar Binic te gaan, dan is het marktdag!

3. Paimpol

Of je nu houdt van wandelen, zeilen, zwemmen of ontspannen in de spa, van Paimpol word je blij. Je passeert de stad als je de GR 34 wandelt, 400 kilometer langs de kustlijn van Bretagne. Probeer in ieder geval een stuk te wandelen langs de Côtes-d’Armor, spectaculair mooi. Het mooie Bretonse stadje Paimpol staat bekend om de oesterteelt. In het oude centrum van de stad, met een wirwar aan straatjes, vind je tal van restaurants waar oesters op de kaart staan. Bezoek met kinderen het mooie zandstrand Tossen Beach, waar ook het indrukwekkende Beauport Abbey ligt, een kloostercomplex in de baai van Paimpol.

4. Ruige kliffen bij Plouha

Wanneer je in Bretagne bent, mag je de mooie kustlijn niet missen. En al helemaal niet de steile rotsen. Bij Plouha vind je de hoogste kliffen, die ruim 100 meter boven het water uitsteken. Neem een kijkje op het Bonaparte zandstrand, bereikbaar via een tunnel onder de kliffen door. En wandel een stuk over de GR34 naar Bréhec om de mooiste plekjes langs de kust te ontdekken, favoriet bij de locals.

5. Petites maisons dans la prairie

Een bezoek aan Bretagne is niet compleet zonder verblijf bij Liz Armour. Neem de charmante cottages van Into the prairie als uitvalsbasis voor je vakantie naar Bretagne. Gunstig gelegen in de Côtes d’Armor, op slechts tien minuten van zee. De 2-6 persoons vakantiehuizen liggen verspreid over het boerenerf, waar paarden, koeien, ponies en kippen rondlopen. Het is lastig kiezen tussen de huizen, de cottages zijn door eigenaresse Liz met veel liefde en gevoel ingericht: warm en romantisch, in een mix van brocante, vintage en hedendaags comfort. Elk huisje heeft een eigen tuin met zicht over de omliggende weilanden.

Kinderen vermaken zich uren met een pony rijden, waterfietsen of het klimmen in bomen. Buiten spelen en buiten leven maakt hongerig. Schuif aan voor een crêpe of burger in het Farm-Inn restaurant.

Jij vermaakt je met een boek bij de houtkachel, op een plekje in de tuin, door plannen te maken voor het bezoeken van al het moois in de omgeving en door even lekker samen te zijn. Verwen jezelf ook een keer met het ontbijt van Liz, met liefde samengesteld en geserveerd. On y va?

Praktische informatie:

Bereikbaarheid: Vanaf Utrecht is het ruim 800 kilometer naar Bretagne. Goed bereikbaar per auto en daarnaast gaan er dagelijks vluchten naar Nantes en Rennes vanuit Amsterdam.
Overnachten: Into the prairie heeft een 8-tal charmante vakantiehuisjes, voor 2-6 personen. Hip, warm en sfeervol. De perfecte plek voor je bezoek aan Bretagne.

Neem snel een kijkje bij de leukste huisjes van Bretagne





Ontdek ook deze plekjes: